AKCIJA "VJETAR" / USKOK uhvatio krijumčare školjaka

Image

USKOK je podigao optužnicu protiv četvorice hrvatskih državljana zbog organiziranja nezakonitog izlova školjaka i njihova krijumčarenja preko granice.

24.5.2011.
18:19
VOYO logo

RIJEKA - Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta uhvatio je četvoricu hrvatskih državljana zbog nezakonitog izlova i krijumčarenja školjaka.

Četvoricu muškaraca tereti se da su počinili kazena djela izbjegavanja carinskog nadzora i udruženja za počinjenje kažnjivih djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optuženi su da su se od 28. lipnja do 28. prosinca 2010. u Hrvatskoj i Sloveniji povezali kako bi nabavljali i ilegalno prodavali velike količine školjaka. M.J. se povezao s muškarcem iz Slovenije s kojim je dogovarao mjesto i vrijeme isporuke školjaka po cijeni od 34 eura za kilogram prstaca. M. J. je potom organizirao izlov školjaka koje su ostali optuženici prevozili svojim plovilima morskim putem u Sloveniju.

Tako su, stoji uz ostalo u optužnici, prokrijumčarili najmanje 1000 kilograma prstaca, 20 kilograma jakobovih kapica i pet kilograma prnjavica. USKOK je postavio imovinskopravni zahtjev od 2,8 milijuna kuna predlažući oduzimanje imovinske koristi optuženicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo