UHIĆENJE BRANIMIRA ZMIJANOVIĆA / HDZ prozvao Penavu zbog bivšeg vijećnika stranke: 'Trese se zbog razotkrivanja svoje koruptivne šibenske mreže'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

'Hoće li vrli Penava zbog ove afere 'za koju je morao znati' podnijeti ostavku i zatražiti izvanredne izbore u DP-u?', piše HDZ na Facebooku

7.9.2022.
16:06
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Sinoć je u akciji PNUSKOK-a uhićena šibenska sutkinja Maja Šupe, koja je najpoznatija široj javnosti po donošenju oslobađajuće presude u slučaju Tomislava Horvatinčića zbog izazivanja pomorske nesreće, zbog sumnje da je primila 15 tisuća eura mita kako bi donijela oslobađajuću presudu u slučaju kontroverznog zagrebačkog poduzetnika Blaža Petrovića.

Policijski su istražitelji po nalogu USKOK-a uhitili i Petrovića te bivšeg vijećnika HDZ-a i odvjetnika Branimira Zmijanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ se, komentirajući uhićenje Zmijanovića na Facebooku, okomio na Ivana Penavu, šefa Domovinskog pokreta.

"Penava se trese zbog razotkrivanja svoje koruptivne šibenske mreže! Nemoguće je da Penava nije znao za kriminal svog prijatelja Branimira Zmijanovića! Iza Zmijanovićeve rabote bjelodano stoji vrh Domovinskog pokreta! Stavljanje supruge uhićenog Zmijanovića na visoko mjesto na listu za #SaborRH nepobitni je dokaz da je vodstvo DP-a umiješano u ovu sramotnu aferu! I tako dalje…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
detalji istrage /

USKOK o uhićenoj sutkinji Šupe: Sumnja se da je primila 15 tisuća eura mita za oslobađanje Blaža Petrovića

Image
detalji istrage /

USKOK o uhićenoj sutkinji Šupe: Sumnja se da je primila 15 tisuća eura mita za oslobađanje Blaža Petrovića

Tako bi otprilike glasile izjave oporbenih čelnika da se umjesto o DP-ovcu Zmijanoviću radi o bilo kojem članu HDZ-a, makar i najniže rangiranom, bez ikakvog utjecaja na politiku stranke.

I dok je u Aferi INA osumnjičeni Škugor imao toliku 'potporu vodstva HDZ-u' da je glatko propao na izborima i za člana Gradskog odbora HDZ Zagreb i za izaslanika na Općem saboru HDZ-a, jučer privedeni Zmijanović bio je, kada je kao vijećnik u Šibeniku napustio #HDZ, zvijezda DP-a, 'potvrda' da će 'DP pobijediti', da 'uživaju podršku naroda', da ih 'ništa ne može zaustaviti'… Bla bla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni to što su se viđeniji DP-ovci javno hvalili bračnim parom Zmijanović i naslikavali s njima (ili to što je Zmijanović dizao DP u nebesa), međutim, nije nikakav 'dokaz' o umiješanosti vodstva DP-a u šibenski slučaj. Niti bismo to ikada tvrdili. Želimo samo plastično predočiti kako u oporbi - bilo da je riječ o Penavi ili Benčić, Grmoji ili Grbinu - vladaju dvostruki kriteriji.

Hoće li vrli Penava zbog ove afere 'za koju je morao znati' podnijeti ostavku i zatražiti izvanredne izbore u DP-u? Hoće li se odreći svog saborskog mandata jer je to 'jedini spas za Hrvatsku'?", napisao je HDZ na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo