Stihija nadire / Izbio požar na Braču, vatra nošena burom prijeti kućama, na terenu 57 vatrogasaca i kanader. Gori i na Hvaru!

Image
Foto: RTL

Požar je izbio prvo kod Pučišća na Braču, pa kod Jelse na Hvaru, pa kod Škabrnje...

18.6.2022.
13:08
RTL
VOYO logo

Požar koji je u subotu oko 11 sati buknuo na brdu iznad Pučišća mobilizirao je vatrogasne snage s cijelog otoka Brača koje sudjeluju u njegovu gašenju, a očekuje se pomoć i kanadera, doznaje se od vatrogasnog operativnog centra Brač. Gašenje požara otežava jaka bura koja danas puše diljem Dalmacije.

"Na gašenju požara trenutno je angažirano 57 vatrogasaca sa 17 vatrogasnih vozila, a zatražili smo i pomoć kanadera", rekao je Hini voditelj centra Jakov Zlatar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovim riječima trenutno nisu ugroženi stambeni objekti. Zasad nema podataka kolika je opožarena površina jer se vatra i dalje širi. Naknadno se dodaje da je na mjesto požara stigao kanader, da je struja opet uključena.

U naselju Pitve na području Općine Jelsa na Hvaru u subotu oko podneva buknuo je požar a bura rasplamsava vatrenu stihiju koja se širi, doznaje se u DVD-u Jelsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trenutačno je dužina požarom zahvaćene površine oko 500 metara a širina i do 30 metara", rekao je Hini zapovjednik DVD-a Jelsa Roman Radonić.

Vatru po njegovim riječima širi lagana bura, no stambeni objekti i kuće nisu ugroženi. Požar gasi 30 vatrogasaca s devet vatrogasnih vozila, a u pomoć im je priskočio i kanader.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ulažemo napore da zaustavimo požar ali teško je procijeniti kako će se situacija razvijati", rekao je Radonić.

Hvar je drugi srednjodalmatinski otok koji je u subotu zahvaćen požarom. Oko sat vremena ranije požar je izbio i u Pučišćima na susjednom otoku Braču. U međuvremenu se doznaje da gori i nedaleko od Škabrnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo