kandidati na biralištima / Splićani dolaze na birališta, glasovali i prvi kandidati za gradonačelnika

Image
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Danas Splićani biraju i gradske vijećnike za tri godine mandata.

26.6.2022.
10:32
Ivo Čagalj/Pixsell
VOYO logo

Kandidat Centra za gradonačelnika Splita Ivica Puljak glasovao je jutros oko 9 sati na prijevremenim izborima u Splitu.

Podsjetimo, Puljak je podnio ostavku na mjestu gradonačelnika grada 8. travnja, kao i njegovi zamjenici Bojan Ivošević te Antonio Kuzmanić nakon seks skandala u kojem nije bilo seksa. Ostavke su dali i gradski vijećnici na preostale tri godine mandata u novom sazivu Gradskog vijeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Gradsko vijeće Splita nakon lanjskih izbora ušlo je 9 vijećnika HDZ-a, sedam vijećnika Centra, četiri HGS-a, po tri SDP-a, Mosta i liste Pametno/Možemo i Nove ljevice, dva s liste Ramljak/Mamić. Vijeće je konstituirano u drugom pokušaju, u srpnju.

Na biralište je već izašla i Tamara Visković, kandidatkinja za gradonačelnicu Možemo!/Nova ljevica, koja je glasovala na biračkom mjestu u Osnovnoj školi Bol. Na biralištima je već bila i kandidatkinja Kristina Vidan (Pametno za Split i Dalamaciju). I Davor Matijević, SDP-ova kandidat već je bio na biralištima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
Image
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Glasovao je već i SDP-ov kandidat Davor Matijević

"Ovo su jedni posebni, ali i vrlo teški izbori, održavaju se usred ljeta i nakon samo godinu dana od prošlih izbora. Ono što mogu poručiti svim građanima je da ih molim da izađu na izbore jer ovo je jako važno", poručila je Visković, donosi Slobodna Dalmacija.

U utrci za splitskog gradonačelnika su nestranački Zoran Đogaš (kandidat HDZ/HSS-a), nezavisni Ante Franić, Željko Kerum (HGS), Josip Markotić (Most), Davor Matijević (SDP), Ivica Puljak (Centar), Kristina Vidan (Pametno za Split i Dalmaciju), Tamara Visković (Možemo!/Nova ljevica) i Aris Zlodre (Domovinski pokret, HDS, HS i HSP). Ako nitko ne osvoji natpolovičnu većinu podrške birača, drugi krug izbora za gradonačelnika održat će 10. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo