na mjesec dana / U Zagrebu zatvaraju jedan od najprometnijih podvožnjaka koji spaja Ilicu i Bolonju sa Zagrebačkom avenijom

Image
Foto: Robert Anić/Pixsell

Stanovnike Vrapča, Stenjevca, Gajnica i Podsuseda koji putuju na relaciji sjever-jug čekaju prometne gužve na ionako uskim grlima u tom dijelu grada

17.6.2022.
17:16
Robert Anić/Pixsell
VOYO logo

U zapadnom dijelu Zagreba u srijedu 22. lipnja u ranim jutarnjim satima zatvara se promet na jednom od dva cestovna podvožnjaka koji spaja Ilicu i Aleju Bologne sa Zagrebačkom avenijom.

Zbog radova na sanaciji željezničkog podvožnjaka, Ulica V. Škorpika na dijelu od Samoborske ceste do Al. Bologne bit će zatvorena za sav promet mjesec dana, odnosno od 22. lipnja u 7 sati do utorka 26. srpnja 2022. u 4 sata, donosi Jutarnji list. To znači da će svi stanovnici Vrapča, Stenjevca, Gajnica i Podsuseda za putovanje smjerom sjever - jug morati koristiti cestovni podvožnjak u naselju Vrapče kako bi preko Oranica stigli do Zagrebačke avenije ili se koristiti daljim pravcem preko Ilice i dalje Ulicom Baruna Filipovića kako bi prošli ispod pruge i otišli put sjevera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanovnicima ovih kvartova automobilom do Samobora sada je potrebno 20-ak minuta, a od srijede bi se to putovanje moglo protegnuti na više od sat vremena kroz tunel Podsused i preko Zaprešića, ili se će se pak morati upustiti u avanturu vožnje preko ulice Oranice. Oni koji koriste Samoborsku cestu i dolaze njome iz smjera zapada prema Zagrebu moći će na Zagrebačku aveniju doći Škorpikovom ulicom u Jankomiru gdje će izaći na Ljubljansku aveniju i onda dalje prema zapadu.

Image
OPET... /

Ponovno je pukla cijev u Zagrebu, bez vode je dio stanovnika Bukovca

Image
OPET... /

Ponovno je pukla cijev u Zagrebu, bez vode je dio stanovnika Bukovca

Druga opcija je vožnja Škorpikovom ulicom do ulice Jankomir, a zatim pokraj shoping centra City Centar One West izaći na Ljubljansku aveniju. To su mnogo bolje opcije nego preporuka iz Grada Zagreba da se koristi smjer V. Škorpika - Samoborska cesta - Vrapčanska putina - Kožinćev put - Oranice - Ilica - Al. Bologne i obratno. Naime, podvožnjak u Vrapču i ulica Oranice odavno su prometno potkapacitirane prometnice i već godinama ne mogu "progutati" sav promet koji dolazi tim smjerom. Ista je situacija i s Alejom Bologne, na kojoj se nerijetko formiraju kolone automobila od Stenjevca do Vrapča u smjeru istoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo