Karamarko likuje / Unatoč odluke suda u korist Karamarka, Dalija Orešković ne namjerava se ispričati

Sud je pravomoćno poništio odluku Povjerenstva da je bio u sukobu interesa. Grmoja kaže: 'Riječ je o spašavanju vojnika Andreja'

19.5.2022.
19:39
VOYO logo

Tog je dana, 26. listopada 2016. Tomislav Karamarko rekao: "Podnosim ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a."

Ranije okružen kolegama , a 2016. sam za govornicom, Tomislav Karamarko otkako je otišao s čela stranke. Koštala ga je afera konzultantica, kumovala i presuda Povjerenstva da je bio u sukobu interesa zbog iznošenja stavova za povlačenje Hrvatske iz arbitraže s MOL-om. Iste te - koju je sad poništio visoki Upravni sud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalija Orešković kaže: "Ona je pala samo jer je Ustavni sud rekao da Povjerenstvo ne može odlučivati o sukobu interesa. Motiv je spašavanje Andreja Plenkovića…."

Raspala se tada vlada HDZ-a i MOST-a. Pa prozivka Karamarka, osim na račun Dalije Orešković, ide i MOST-u. Šteta koju su ti, dirigirani pijuni, kaže, nanijeli Hrvatskoj, možda će se mjeriti u milijardama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomislav Karamarko napisao je na svom Facebooku: "Dalija Orešković, nakon što je izvršila svoju zadaću,…nagrađena je lansiranjem u 'visoku' politiku… MOST, momci u tajicama iz Sherwoodske šume, toliko željni aureole zaštitnika hrvatskog roda, trebali su otimati bogatima i davati siromašnima. Ali netko ih je brifirao (reče Božo Hood)… te učiniše popriličnu štetu svom omiljenom hrvatskom narodu… Hoće li netko od gore navedenih, reagirati nekakvom isprikom ili ne daj Bože, poput mene, ostavkom?"

Image
Biografija /

Biografija: Tomislav Karamarko

Image
Biografija /

Biografija: Tomislav Karamarko

Ni govora - ako se prozvane pita. Dalija Orešković sad kaže: "Nikako se nemam namjeru ispričavati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Nikola Grmoja (MOST) poručuje: "MOST je u vladi Tihomira Oreškovića zastupao jedini normalan i državnički stav, a to je da u arbitraži dobro stojimo i da se ne smijemo iz nje povući. T se tiče presude Visokog upravnog suda, Tomislav Karamarko je dobitnik u igri koja se zove 'spašavanje vojnika Andreja'."

Kojemu je, pak, pad Karamarka - otvorio put do vrha HDZ-a. Andrej Plenković kaže: "Drago mi je da je presuda takva, a što se tiče ostavke, ne bi rekao da je vezana samo za presudu mi smo tada bili protiv rušenja Vlade."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A upravo je sam Plenković nedavno pozvao Karamarka na obilježavanje 100. rođendana prvog predsjednika stranke.

Na pitanje, hoće li se vratiti u politiku, Karamarko odgovara: "Nemam komentara."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije je, dok je bio na čelu stranke, zagovarao stajalište, suprotno MOST-u da se Hrvatska treba povući iz arbitraže u slučaju INA- MOL kako bi izbjegli poraz. Odluku o tome kako će završiti slučaj koji traje devet godina i hoće li Hrvatska morati isplatiti odštetu Mađarskoj, tribunal bi trebao objaviti do kraja ovog mjeseca.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo