PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV MAJAROŠ / Pripremite kišobrane jer će dan u većini krajeva proći u znaku lokalnih pljuskova

Visoke temperature i lokalni pljuskovi obilježit će početak vikenda

14.5.2022.
7:10
VOYO logo

Uz blizinu oslabljene hladne fronte atmosfera će i danas biti destabilizirana pa će lokalnih pljuskova biti mjestimice na zapadu zemlje, a poslijepodne i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije.

SUBOTA

Prijepodne u središnjim i gorskim predjelima pretežno oblačno s kraćim lokalnim pljuskovima. Puhat će slaba do umjerena bura, podno Velebita i jaka, a u Dalmaciji i sjeverozapadnjak i zapadnjak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima smanjenje naoblake, ali još je lokalno moguć poneki izolirani pljusak praćen grmljavinom. Zapuhat će slab do umjeren sjeverni vjetar uz koji će temperatura oko 25 °C.

Na istoku zemlje barem djelomice sunčano i većinom suho, samo će rijetko uz jači razvoj oblaka pasti poneki kraći pljusak. Bit će manje vruće - živa u termometru će ostati ispod 30 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovo 30 °C će se mjeriti u unutrašnjosti Dalmacije, ali do pljuskova kojih će lokalno biti poslijepodne, a uz koje će se mjestimice temperatura sniziti. Uz obalu pretežno sunčano, vrlo toplo i sparno, a malo svježine će donositi slab do umjeren vjetar s mora.

Na sjevernom Jadranu većinom sunčano, dok će u gorju i unutrašnjosti Istre uz jači razvoj oblaka biti pljuskova. Puhat će slaba od umjerena bura, a temperatura u gorju malo niža, uz obalu oko 27 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U nedjelju i ponedjeljak sunčanije i vrlo toplo ili vruće, jedino će u gorju i unutrašnjosti Dalmaciji biti lokalnih pljuskova. Utorak donosi porast nestabilnosti pa će pljuskovi biti česti te praćeni grmljavinom, moguće i tučom, ali ponovno i padom temperature.

IDUĆIH DANA NA MORU

Uz obalu do utorka većinom sunčano, zatim će na sjevernom dijelu uz jači razvoj oblaka biti pljuskova, a prije toga je poneki moguć uglavnom u Zagori. I u novom tjednu se nastavlja razdoblje iznadprosječno toplog vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo