prognoza Damjane Ćurkov Majaroš / Prvi lipanjski vikend bit će pravi ljetni: Idućih dana vruće i sparno uz mogućnost lokalnih pljuskova

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Oprezno sa sunčanjem jer će UV indeks biti visok ili vrlo visok!

3.6.2022.
7:10
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Početak lipnja je, a vrijeme je pravo ljetno – sunčano, vruće i sparno, ali ne i posve stabilno pa su i idućih dana, a osobito u novom tjednu mogući lokalni pljuskovi.

PETAK

Ujutro pretežno sunčano, pod Velebitom pojačana bura, drugdje većinom slab vjetar, a temperatura malo viša od jučerašnje pa će već prijepodne biti vruće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima uz dnevni razvoj oblaka može biti ponekog pljuska, osobito uz granicu sa Slovenijom, lokalno i tuče. Ipak, veći dio dana će biti pretežno sunčano i vruće, povremeno s umjerenom naoblakom, a pod oblacima i sparno.

Image
prognoza doriana ribarića /

Toplo, ali nestabilno: Prvi lipanjski tjedan nosi visoke temperature, no ponegdje uz pljuskove i naoblaku

Image
prognoza doriana ribarića /

Toplo, ali nestabilno: Prvi lipanjski tjedan nosi visoke temperature, no ponegdje uz pljuskove i naoblaku

U Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno sunčano, ponegdje može biti nešto oblaka, a tek rijetko i onih grmljavinskih. Temperatura između 28 i 33 stupnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji prave ljetne prilike – sunčano i još toplije pa će dan biti prilično neugodan, a osvježenje se može potražiti u moru čija je temperatura između 21 i 24 stupnja.

Na sjevernom Jadranu nešto oblačnije, lokalno su i uz obalu i u gorju uz jači razvoj oblaka mogući pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab do umjeren, a temperatura između 26 i 31 stupanj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Prvi lipanjski vikend bit će pravi ljetni - sunčano, vruće i sparno, lokalno je moguć i poneki pljusak, ali češće u noći na ponedjeljak i u novom tjednu, ponegdje su tada moguća i izražena nevremena. Do ponedjeljka vruće uz 30-ak stupnjeva, a zatim će se sniziti ispod 30 °C, ali i dalje ostaje vrlo toplo.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu idućih dana bez promjene - sunčano, često i potpuno vedro, ali vruće i sparno. Temperatura će biti iznad 30, lokalno i oko 35 stupnjeva, a noći ostaju neugodno tople pa je vikend idealan za odlazak na plaže ili bazene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oprezno sa sunčanjem jer će UV indeks biti visok ili vrlo visok, a to znači da su opekline kod osjetljive kože, primjerice dječje, moguće već nakon 10-ak minuta na izravnom suncu.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo