poruka iz Osijeka / 'Vjerujem da će se Hrvatskoj otvoriti mnoga vrata'

Grad Osijek danas je spreman dočekati Europsku uniju. Riječima voditeljice Ane Brdarić 'očekuje se pravi čobanac događaja'.

30.6.2013.
21:51
VOYO logo

Jedan od najmoćnijih ljudi u Hrvatskoj, predsjednik uprave Ine, Zoltan Aldott gostovao je u osječkom studiju Ane Brdarić.

"Želio bih reći da sam jako ponosan da mogu sudjelovati u ovom ponosnom trenutku. Vjerujem da će se Hrvatskoj otvoriti mnoga vrata, kako za kompanije, tako i za građane", rekao je Aldott.

Mađarska je u Europsku uniju ušla 2004. zajedno s još nekoliko zemalja.

Image
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Image
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

"Hrvatska sada u EU ulazi sama što znači da je sva pažnja na jednoj zemlji i to je malo teže, istovremeno to nudi velike prilike ovoj zemlji", objasnio je.

Predsjednik uprave Ine smatra kako se konkurencije koja dolazi ne trebamo bojati već moramo biti pripremljeni, a već danas imamo dobre brandove i sposobne ljude.

"Za Inu je ovo velika promjena, većina propisa se već promijenila, proizvodi su poznati po kvaliteti pa kod nas neće biti toliko problema kao u dugim sektorima", zaključio je Aldott.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz sunčano vrijeme i lagani sjeverac Osijek dočekuje Europsku uniju. Osim dočeka, Osijek slavi i dan svojih zaštitnika, ali i Osječko ljeto kulture.

Zanimljiv detalj dočeka već je počeo. Bikerski klub iz Osijeka krenuo je put Pečuha gdje će se susresti s bikerskim klubom iz prijateljskog grada grada Osijeka. Kako su rekli iz Motokluba Osijek, oni će prvi ući u Europu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Gost Ane Brdarić na Trgu Svetog Trojstva bio je gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić. Potvrdio je kako je '90. Europska unija Osijeku bila daleka budućnost.

"Osijek je prepoznatljiv po svojim nobelovcima, po kulturološkom standardu, imamo dojam kao da se vraćamo tamo odakle nikad nismo ni otišli", rekao je Vrkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećanima sutra neće biti bolje, nećemo lagati, biti će vjerojatno veće zadovoljstvo i nada da će u europskoj obitelji biti prostora za zapošljavanje mladih. Moramo biti strpljivi i raditi sami na stvaranju boljih uvjeta života na ovom prostoru. Cilj nam je da se dosegnu europske vrijednosti, a to ćemo postići svojim radom", sigurno je izjavio gradonačelnik.

Smatra kako je ulazak u Europsku uniju veliki korak za njegove sugrađane, pa i vlastitu djecu i unuke. Njihovo će školovanje biti bolje i lakše u inozemstvu, a ne boji se ni da će se odseliti negdje daleko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas u globalnom svijetu ništa nije daleko, sve je na dohvat ruke", poručio je Vrkić.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo