ŠTRAJK VISI U ZRAKU / 'Vlada naprasno i divljački otima i ucjenjuje'

Image
Foto: Pixsell

'Sindikati će se boriti svim pravnim postupcima jer je ovo temeljno ugrožavanje prava radnika. Možemo odgovoriti i štrajkom', poručio je sindikalni čelnik Vilim Ribić.

22.2.2013.
11:03
Pixsell
VOYO logo

Sindikati javnih službi koji neće ići na konzultativni sastanak o izmjenama Uredbe o koeficijentima kod Miranda Mrsića organizirali su konferenciju za medije na temu na kojoj su objasnili razloge za neodlazak u Ministarstvo rada. Rekli su da će na razgovor doći najvjerojatnije samo Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi.

"Sindikati će se boriti svim pravnim postupcima jer je ovo temeljno ugrožavanje prava radnika. Sindikati mogu odgovoriti i štrajkom", rekao je predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić dodavši da "štrajk visi u zraku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

"Vlada ne želi pregovarati, već naprasno i divljački otima i ucjenjuje", dodao je Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske.

"Ljudi u Poreznoj nisu dobili plaću već dva tjedna. Hoće li državne institucije sad raditi svoj posao i podnijeti prekršajne prijave protiv države jer nije isplatila plaće?", zapitala se Gordana Jagar, predsjednica Sindikata Porezne uprave Hrvatske.

Sindikalni čelnici su ljuti jer je odluka obznanjena na TV-u (u ekskluzivnom razgovoru premijera Milanovića u RTL-u Danas), pa su poručili da neće ići na konzultativni sastanak o izmjenama Uredbe o koeficijentima u Ministarstvo rada.

Obrušili su se i na ministre Mrsića i Jovanovića jer smatraju da obmanjuju javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo