ULAZAK U EU / Vlada skriva detalje spektakla na Trgu

Dvanaest dana prije ulaska u Europsku uniju - Vlada detalje proslave skriva kao zmija noge. Za više od pet milijuna vaših kuna, od kojih će najveći dio otići na središnju proslavu na Trgu bana Jelačića - trebali bi prirediti spektakl. U ponoć s 30. lipnja na 1. srpnja - Hrvatska se pretvara u europsku zemlju.

19.6.2013.
19:28
VOYO logo

Za 12 dana - ovo će mjesto postati glavni trg glavnog grada 28. članice Europske unije. To će se naravno i proslaviti. No kako? Odgovor je - državna tajna, mnoge detalje Vlada do zadnjeg trena ne želi otkriti. No i ministri znaju - euforije baš i nema.

No nešto se ipak zna. Zagreb će 30. lipnja ugostiti najviše državnika u povijesti - najmanje 25 predsjednika država i vlada, te još 17 ministara vanjskih poslova, u Banskim će se dvorima okupiti oko 19 sati.

Sat kasnije - obiteljsku fotografiju snimit će na Markovu trgu. Na njoj će biti i najmoćnija političarka na svijetu - njemačka kancelarka Angela Merkel.

Visoki gosti potom idu na svečanu zdravicu i službenu večeru u Klovićeve dvore. U to vrijeme, oko 20:30, za običan puk počinje središnja proslava na Trgu bana Jelačića.

Na to će biti potrošeno predviđenih 5 milijuna i 200 tisuća vaših kuna. Program će trajati četiri sata, vrhunac počinje u 23 govorom premijera Milanovića, a završava 15-tak minuta nakon ponoći govorom predsjednika Josipovića.

Plakati po Zagrebu građane već danima pozivaju na Trg. U Splitu, Rijeci i Osijeku još se dogovaraju cjelodnevni programi, no ponoć kao povijesni trenutak ulaska u EU svi će dočekati Odom radosti.

Pjevajte, plešite, ludujte, budite kreativni. Snimke pošaljite na www.rtl.hr (OVDJE). Najoriginalniji radovi će biti nagrađeni, a neke od njih će vidjeti milijuni europskih gledatelja“ poručila su u svom videospotu poznata lica RTL Televizije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo