u optjecaju 10 godina / Vlasti zaplijenile rekordnih 380.000 krivotvorenih eura

Image
Foto: PHOTOS.COM

Ukupno 1901 krivotvorena novčanica od 200 eura zaplijenjena je u operaciji u sjevernom gradu Portu.

21.2.2013.
13:21
PHOTOS.COM
VOYO logo

Portugalska je policija objavila da je zapljenila dosad najveću količinu lažnih novčanica eura, u nominalnoj vrijednosti većoj od 380.000 eura.

Ukupno 1901 krivotvorena novčanica od 200 eura zaplijenjena je u operaciji u sjevernom gradu Portu, priopćila je policija u priopćenju, prenosi u četvrtak BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uhićen je jedan 46-godišnji stranac, navela je policija, ne otkrivajući njegov identitet ili nacionalnost.

Krivotvorene novčanice su "iznimne kvalitete", rekli su dužnosnici. Oni smatraju da radi o tipu krivotvorine koja je u optjecaju već 10 godina, s primjercima koji su uglavnom otkrivani u Španjolskoj, Italiji, Njemačkoj, Bugarskoj i Portugalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je najveća količina krivotvorenih novčanica nađena do sada, priopćila je policija te već drugi slučaj zapljene krivotvorenih eura ovoga mjeseca u Portu.

Policija je razbila krug krivotvoritelja sastavljen od pet portugalskih državljana, optuženih za krivotvorenje i raspačavanje lažnih novčanica od 50 i 20 eura. Ta je operacija rezultirala zapljenom lažnih novčanica nominalne vrijednosti 30.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugalska policija ističe da je njegova rastuća važnost kao međunarodne valute učinila euro atraktivnom metom za organizirani kriminal u Europskoj uniji i izvan nje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo