JE LI PROŠAO KROZ CRVENO? / Vozač "porschea" optužen za nesreću u Ozaljskoj

Image
Foto: PIXSELL

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podignulo je pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu optužnicu protiv Mladena Guština jer je izazvao prometnu nesreću u kojoj su u Ozaljskoj ulici u Zagrebu poginule dvije osobe.

30.9.2011.
21:38
PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Mladen Guštin optužen je da je oko 12,10 sati 1. rujna upravljao osobnim automobilom marke "Porsche Cayenne" sjevernim kolničkim trakom Ozaljske ulice prema zapadu brzinom od najmanje 74,1 kilometar na sat unatoč ograničenju od 50 km.

Kad je došao do raskrižja s Nehajskom i Okićkom ulicom, iako svjestan da tako ugrožava druge sudionike u prometu, ušao je u raskrižje i nastavio vožnju ravno, unatoč uključenu crvenom svjetlu na semaforu za svoj smjer vožnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sredini raskrižja na stražnji lijevi bočni dio "Porschea" naletio je prednjim dijelom osobni automobil "Audi" A8 koji se kretao Nehajskom ulicom prema sjeveru, a u raskrižje je ušao kad mu je bilo otvoreno zeleno svjetlo.

Od udara "Porsche" se zanio stražnjim dijelom udesno, odnosno desnim kotačima na sjeverni pločnik, udario u rasvjetni stup i kontejner za staklo te u stražnji lijevi dio osobnog automobila marke "Renault Clio" (parkiran na sjevernom pločniku Ozaljske).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom je trenutku "porsche cayenne" naletio na dvoje pješaka, koji su preminuli na mjestu nesreće.

Protiv okrivljenika Guština je predloženo produljenje istražnog zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nesreći su poginuli 49-godišnja majka i njezin 18-godišnji sin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo