KARAMARKO ODGOVARA NA NAPADE / 'Zanimljivo je da nitko ne spominje autobuse iz Beograda...'

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u ponedjeljak je komentirao rezultate izbora u Vukovaru i Slunju na kojima su pobjedu odnijeli kandidati iz njegove stranke.

30.6.2014.
12:38
VOYO logo

ZAGREB - Predsjednik HDZ-a TomislavKaramarko ocijenio je danas kako je na jučerašnjim izborima u Vukovaru, Slunju i Sunji HDZ ostvario tri vrijedne i važne pobjede.

To je dobro za Hrvatsku, te gradove i općine, rekao je Karamarko na konferenciji za novinare, naglašavajući kako će prioritet HDZ-ovih gradonačelnika i načelnika - IvanaPenave, Jure Katića i GrgeDragičevića biti obnova gospodarstva, otvaranje radnih mjesta i privlačenje investicija. Te pobjede, kaže, nastavak su niza pobjeda u proteklih godinu i nešto dana, a nada se da će kulminirati na predsjedničkim, a potom i na parlamentarnim izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došlo je oko 70 ljudi", uzvratio je Karamarko na optužbe nezavisnog ŽeljkaSabe da su pobjedu Penavi u Vukovaru donijeli autobusi iz Zagreba sa Vukovarcima koji u Vukovaru imaju fiktivna prebivališta. Predsjednik HDZ-a ustvrdio je kako se radi o licemjerju jer su problem autobusi iz Zagreba, Splita, Rovinja, a nisu problem autobusi z Beograda. Napominje, međutim, kako su autobusi iz Srbije legitimni, ako ti birači imaju prijavljena prebivališta u Vukovaru.

"Milanović previše toga sebi dopušta u improvizacijama kad ocjenjuje ljude i pojave, oni koji gube imaju se pravo ljutiti, ali i u porazu treba imati dostojanstva", uzvratio je Karamarko na izjave premijera Milanovića da je zakon o lokalnoj samoupravi loš, da omogućava "destruktivcima'' da rušenjem proračuna ruše vlast.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karamarko kaže da postoje razlozi za i protiv tog modela, ali da je trenutno sklon modelu koji omogućava rušenje destruktivne vlasti kakva je bila Sabina u Vukovaru.

Što je to Sabo spektakularno donio Vukovaru, što se dobrog dogodilo na gospodarskom planu, upitao je Karamarko, ustvrdivši kako su se oko bivšeg gradonačelnika vrtjele samo afere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HDZ-a ocijenio je da Hrvatska nije na pravi način iskoristila godinu dana članstva u EU.

Hrvatska je u Uniju ušla pripremljena zahvaljujući HDZ-u koji je šest godina vodio pregovore o ulasku, no Kukuriku vlast nije došla pripremljena, rekao je Karamarko. Kukuriku vlasti je predbacio da je došla s "rukama u džepovima", da se bavila sinekurama i političkim čistkama nepodobnih dok je padao BDP, rastao broj nezaposlenih i iseljenih. Poručio je da zbog nesposobne vlasti Hrvatska nije iskoristila europske fondove, a njezinu sadašnju, zadnju fazu nazvao je paranoičnom i tragikomičnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan za koaliciju Čačić-Bandić, Karamarko kaže da je HDZ za suradnju sa svima koji mogu poboljšati kvalitetu života u Hrvatskoj, da ih pri tome ne zanima ideologija, već isključivo dobri projekti.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo