'Manipulacija birača' / Autori 'Despacita' ljuti na predsjednika koji je pjesmu koristio u političke svrhe

Nicolas Maduro, venezuelanski predsjednik, iskoristio je popularnu pjesmu 'Despacito' kako bi pozvao birače da izađu na glasovanje o ustavnim promjenama.

26.7.2017.
9:56
VOYO logo

Autori 'Despacita', pjesme koja je prošli tjedan proglašena najslušanijom ikada, vrlo su kritični reagirali na Madurov potez. Reper Daddy Yanke, jedan od autora pjesme, istaknuo je kako je posrijedi "nezakonito korištenje pjesme", prozvavši Madura za zločine u Venezueli, javljaju svjetske agencije.

Portorikanski pjevač Luis Fonsi je izjavio da se venezuelanski predsjednik ni posavjetovao s njim za uporabu pjesme, niti mu je dao odobrenje. "Moja glazba ne postoji za one koji ju upotrebljavaju za propagandu", objavio je pjevač na Facebooku na španjolskom jeziku, optuživši Madura da je korištenjem "Despacita" pokušao manipulirati javnim mnijenjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasovanje o ustavnim promjenama u Venezueli održat će se u nedjelju. O Madurovim prijedlozima oporba smatra kako predsjednik promjenama ustava nastoji uvesti diktaturu.

U nastavku možete pogledati kako je venezuelanski predsjednik vješto pokušao pozvati birače na glasovanje sukladno njegovim prijedlozima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo