Biografija / Tko je Krunoslav Katičić?

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Od pravnika i saborskog zastupnika do glavnog tajnika HDZ-a, doznaj sve o Krunoslavu Katičiću.

19.12.2021.
9:30
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Datum i mjesto rođenja

Krunoslav Katičić rođen je 8. veljače 1969. u Zagrebu.

Školovanje

Krunoslav Katičić završio je Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu stekavši VSS kao diplomirani pravnik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osoban život

Krunoslav Katičić je u braku s diplomiranom pravnicom i akademskom slikaricom Anom Barbić Katičić, s kojom ima jednu kćer.

Od pravnika do zastupničkog mandata

Nakon fakulteta, Katičić je počeo odrađivati svoju odvjetničku praksu te bio član više nadzornih odbora trgovačkih društava i član odbora vjerovnika u stečajnim ili predstečajnim postupcima. Utjecajem oca, Martina Katičića koji je bio direktor Privredne banke Zagreb i navodno omiljeni bankar Franje Tuđmana, Krunoslav je također postao član HDZ-a, a kasnije saborski zastupnik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krajem 2016. Krunoslav je imenovan za državnog tajnika u Ministarstvu državne imovine, gdje je proveo sljedeće tri godine.

22. srpnja 2020. Katičić je započeo svoj zastupnički mandat u Hrvatskom saboru. Ujedno je postao Potpredsjednik Odbora za pravosuđe (od 31.07.2020.), član Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove (od 22.07.2020.) i član Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav (od 22.07.2020.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni tajnik HDZ-a

14. srpnja 2020. mediji su objavili da je Andrej Plenković imenovao Katičića za novog glavnog tajnika HDZ-a, zamijenivši Gordana Jandrokovića. Video možete vidjeti ovdje. Ujedno, zanimljiv podatak koji je navodno izjavio Katičić jest da poznaje premijera još 'iz kvarta' te da su prijatelji već 35 godina. 

Gdje je Krunoslav Katičić sada? 

Krunoslav Katičić i dalje obnaša funkciju glavnog tajnika HDZ-a. Jedan od njegovih komentara iz rujna 2020. na optužbe pokreta Miroslava Škore, možete vidjeti ovdje

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo