Biografija / Tko je Tena Mišetić?

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Od magistrice MBA programa (ZŠEM) do najbliže suradnice i asistentice premijera Vlade Andreja Plenkovića, doznaj sve o Teni Mišetić koja se našla usred afere Vjetroelektrane / Josipa Rimac.

22.2.2022.
16:51
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Datum i mjesto rođenja

Tena Mišetić rođena je 1988. u Splitu. 

Školovanje

Tena Mišetić je završila privatnu Zagrebačku školu ekonomije i managementa (ZŠEM) do razine magisterija (2013.) u sklopu MBA programa 'Human Resource Management'. Nakon toga stekla je certifikat od NYU School of Professional Studies(SPS) za 'Human Capital Management' (2014.) i dva certifikata od Harvard Kennedy School za 'Digitizing Public Services' (2018.) i 'Women Leading Change' (2021.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osoban život

Tena Mišetić je jedino dijete Ivice Mišetića i Ariane Bazale Mišetić. Otac Ivica Mišetić je bio bivši direktor Croatie Airlines, a od 2021. je novi predsjednik Vijeća članova Hrvatske udruge poslodavaca. Majka Ariana Bazale Mišetić je direktorica Sektora Ureda predsjednika Uprave Hrvatskog Telekoma. 

U 2012. Tena Mišetić se našla u medijima zbog svog ljubavnog života, jer je hodala s košarkašem Bojanom Bogdanovićem koji ju navodno ostavio zbog glumice Ornele Vištice. Iako se nakon dva mjeseca Bogdanović vratio Mišetić, veza nije potrajala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva stažiranja

Prvi staž tijekom fakulteta Tena Mišetić je odradila u Phillip Morrisu na dva mjeseca u odjelu knjigovodostva (2010.). Sljedeći staž na četiri mjeseca nakon magisterija je dobila u Martingale International Search kao rekruter. 

Europski parlament

U Europski parlament Tena Mišetić je dospjela kao stažist u studenom 2014. na osam mjeseci, nakon čega je promaknuta u asistenta na pet mjeseci sve do kolovoza 2016. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjenica predstojnika Ureda predsjednika Vlade

Tena Mišetić je preuzela funkciju asistentice Andreja Plenkovića još 2015. dok je sadašnji premijer Vlade obnašao funkciju zastupnika u Europskom parlamentu. Službeno, od kolovoza 2016. nalazi se u Banskim dvorima gdje skoro već 6 godina obnaša funkciju zamjenice predstojnika Ureda predsjednika Vlade.

Političke afere

Afera Vjetroelektrane / Rimac

U lipnju 2020. mediji su objavili da bi Tena Mišetić mogla biti jedna od osumnjičenika u Aferi Vjetroelektrane koju je koordinirala Josipa Rimac (bivša gradonačelnica grada Knina). Navodno, u tajno snimljenom razgovoru između Rimac i Ružice Njavro (tajnice iz Ministarstva poljoprivrede) spominje se Tena Mišetić te njezina uloga povlačenja konca vezano uz uredbu o zakupu šumskog zemljišta, što je trebalo pogodovati Anti Sladiću i Josipu Ravliću (dvojici poduzetnika koji se bave stočarstvom) ne bi li im se povećali iznosi državnih poticaja. Protiv Tene Mišetić zasada nema nikakve optužnice, dok se špekulira koliko je ona mogla mijenjati jednu uredbu s obzirom da formalno nema takvu moć. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gdje je Tena Mišetić sada? 

Tena Mišetić još uvijek obavlja svoje dužnosti kao zamjenica predstojnika Ureda predsjednika Vlade.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo