upute za ponašanje / Britanci savjetuju putnike: 'Hrvati imaju posebno izraženo domoljublje. Nemojte ih slučajno zvati Jugoslavenima'

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

'Zemlja je neovisna od 1991., a Hrvati imaju posebno izraženo domoljublje. Nemojte ih slučajno zvati Jugoslavenima', jedan je od naputaka britanskog Travel Channela

23.7.2017.
17:03
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Na britanskom TravelChannelu svjetski putnici često traže informacije o destinacijama koje žele posjetiti, a sada mogu vidjeti i savjete za ponašanje koje im dijele - kada dođu u Hrvatsku.

1. Ne bojte se autobusa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je u drugim europskim zemljama vlak popularnije prijevozno sredstvo, u Hrvatskoj to nije slučaj. Hrvatske željeznice povezuju mnoge gradove, ali ne i one na jugu, ali je zato povezanost autobusima dobra.

2. Vozite automobil, ali ne pričajte na mobitel

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad dođete u Hrvatsku unajmite automobil, ali pripazite jer su gotovo svi s manualnim mjenjačem, a automatski ćete morati naručiti unprijed. Također, ne pričajte na mobitel dok vozite, to je striktno zabranjeno u Hrvatskoj.

3. Sjetite se njihovih svetaca

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskoj je preko 90 posto katolika i vjera igra veliku ulogu u životu stanovnika zato se prema sakralnim simbolima poput crkvi i raspela odnosite s poštovanjem.

4. Ne spominjite Jugoslaviju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zemlja je neovisna od 1991., a Hrvati imaju posebno izraženo domoljublje. Nemojte ih slučajno zvati Jugoslavenima.

5. Pazite na mine

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina zemlje je razminirana, ali pazite u Slavoniji, Brodsko-posavskoj županiji i u zadarskom zaleđu. Šanse da ćete naletjeti na minu su male ali obratite pozornost na znakove.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo