Lažirali odrubljivanje glave / Brutalna spačka razbijesnila muslimanske zajednice

Image
Foto: screenchot

Tri brata s pomalo neobičnim smislom za humor parodirala su ISIL-ove egzekucije i razbijesnila muslimanske zajednice.

28.4.2016.
14:26
screenchot
VOYO logo

Max, Rebeen i Arman Jalal su tri brata koji posljednjih godinu dana izrađuju 'prank' materijale u kojima parodiraju postupke boraca Islamske države. Upravo je posljednji video doživio najveći odjek u javnosti. Naime, u njemu su braća prikazana kao ISIL-ovci koji u javnosti 'odrubljuju' glave zarobljenicima.

Naravno, radi se o polegnutoj lutki koja umjesto glave ima lubenicu prekrivenu kapuljačom, a oni ju bejzbolskom palicom razbijaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao musliman, zgrožen sam ovim videom. On je protiv svega što moja religija predstavlja, prestanite prikazivati muslimane u krivom svjetlu", napisao je jedan korisnik Facebooka u komentaru ispod videa.

"Neke stvari jednostavno nisu smiješne, zbog ovog će javnost imati još veće predrasude prema muslimanima kao nasilnicima i teroristima", komentirao je drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U veljači ove godine, braća su uhićena zbog objave videa u kojem lažnim oružjem (AK-47) upiru prolaznicima u glavu.

Video "dekapitacije" podijeljen je preko 120 tisuća puta, zaradio tisuće komentara i pregledan je oko 8 milijuna i osamsto tisuća puta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok ima i onih koji ga smatraju urnebesnim, aktivistica za muslimanska prava, Mariam Veiszadeh, istaknula je kako u videu nema ničeg smiješnog, već se radi o grupici neozbiljnih momaka koji izrabljuju nevine prolaznike. Tako je jednom od njih nakon kontroverznog prizora i pozlilo pa je povraćao nasred ceste bježeći od osobe za koju je mislio da je terorist.

Osim toga, braća Jalal su priznala kako u jednom od njihovih videa reakcije nisu "spontane", nego su odglumljene od njihovih prijatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo