karijera na dva polja / Čovjek koji je spojio nespojivo – europski prvak u boksu briljira i kao crtač obrva

Što je zajedničko boksu i uređivanju obrva? Ili bolje rečeno tko? Odgovor je Stipan Prtenjača

21.10.2018.
21:22
VOYO logo

Što je zajedničko boksu i uređivanju obrva? Ili bolje rečeno tko? Odgovor je Stipan Prtenjača.

Europski prvak u boksu iza sebe ima 150 nastupa i hrpu naslova i priznanja, ali ljubav i zaradu pronašao je u nečemu naizgled nespojivom - tehnici iscrtavanja obrva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako onda izgleda život profesionalnog boksača u kozmetičkom salonu, provjerile su naše kamere. 

Ovaj sport obilježio mu je život. Kao da je za boks bio genetski predodređen, jer se njime bavi još četvorica braće. Stipan se najviše ponosi europskim zlatom u savate boksu i svjetskom broncom u kickboksu. Svoje znanje prenosi i trenirajući djecu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako neko dijete želi uspjeti u sportu na visokoj razini i s visokim rezultatima onda se mora odreći puno stvari. Tu je znalo biti nedolaženja na razna vjenčanja ili tako neke stvari zato što se morate posvetiti nekom treningu jer imate za tri dana meč", priča nam Stipan Prtenjača, boksač i microblading artist.

Ima 27 godina i 150 mečeva u 15 godina boksanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Napravio je impresivne rezultate s obzirom na njegove godine i po broju mečeva to se može tako i nazvat. Da je to stvarno... mene impresionira kao jednog trenera", priča Ivan Šikić, predsjednik Boksačkog kluba Sv. Mihael.

A prije godinu dana odlučio je da bi mogao raditi još nešto. Crtanje obrva njegov je paralelni svemir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo su svi bili skeptični, ono kao mislim boksaš, kaj radiš obrve? Daj uozbilji se. Ali sad već kad su vidjeli da je ozbiljna priča sad već malo i zavide. Svi bi sad htjeli radit obrve, e sad ne može", dodaje Prtenjača.

U svijet kozmetike ušao je zbog djevojke koja je također boksala, ali i ugrađivala trepavice. Završio je akademiju za tzv. microblading, iscrtavanje obrva iglom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je ustvari imitacija prirodnih dlaka. Kod tetoviranja ulazimo u jedan drugi, treći sloj kože i u tom slučaju ostaje plavi pigment te je to trajno. Ovo je drukčije, traje od šest mjeseci do godinu dana", tumači nam Stipe. 

A iscrtavanje traje oko 3 sata. Stipan kaže - klijentice mu čak i više vjeruju nego ženama, jer ipak muškarci znaju što im je privlačno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S ovim sam si sad skratila postupak, samo maskarica i dobro je", priča jedna od zadovoljnih klijentica, Ana Kovač.

Ovaj boksač izvodi pravu malu umjetnost na licu. Jer i samim ženama rijetko uspjeva da okvir oko ogledala duše, kako obrve nazivaju, izgleda baš kako treba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo