putovanje milijuna ljudi / Dirljiva reklama o izbjeglicama i njihovom životnom putu natjerat će vam suze na oči!

Neobičnom reklamom za gazirano piće nastojalo se ukazati kako migracije nisu ništa novo, niti bi trebale biti zaustavljene jer pridonose različitosti i razvitku društva

26.10.2016.
10:38
VOYO logo

Meksički redatelj i glumac Diego Luna kreirao je dirljivu reklamu za Jarritos, popularno piće iz Meksika. No, ovo je potpuno neobična reklama za sok jer u fokusu su životi izbjeglica, njihov težak put kojeg su prolazili i još uvijek prolaze, njihova nadanja, snovi i vjera da je bolji život moguć.

Luna je fokusiran na migraciju u Sjedinjene Američke Države i naglašava kako se ne radi o novom trendu. Upozorava kako bolji život u Americi od početka 20. stoljeća traže milijuni Europljana, pogotovo u razdoblju između dva sjetska rata. Video u centar pažnje stavla današnju migraciju iz Meksika u Sjevernu Ameriku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo putovanje nije novo, niti je samo moje. Ovo putovanje su prošli milijuni ljudi, koji s, baš poput mene, nadaju boljem", istaknuo je. 

"Prešao sam granicu mnogo puta. Moj sin je rođen u SAD-u i ima i američku i meksičku putovnicu. Poanta ovog videa je zbližiti i senzbilizirati društvo", izjavio je redatelj reklamnog spota. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luna je autor popularnog i nagrađivanog filma 'I tvoju majku također'. 

Reklama je naišla na široko odobravanje, a brojni priznaju kako nisu mogli suspreegnuti suze koliko je dirljiva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo