OSVOJIO I NAGRADU PUBLIKE / 'Dnevnik Diane Budisavljević' najbolji film 66. filmskog festivala u Puli

Image
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Nagrade će dobitnicima biti predane večeras u pulskoj Areni prije prikazivanja filma posvećenog Oliveru Dragojeviću

20.7.2019.
14:18
Davorin Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Velika Zlatna arena za najbolji film na 66. pulskome filmskom festivalu dodijeljena je filmu "Dnevnik Diane Budisavljević" redateljice Dane Budisavljević, a osvojio je i nagradu publike Zlatna vrata Pule dobivši prosječnu ocjenu 4,90, objavljeno je u subotu na konferenciji za novinare u Festivalskom centru.

Filmu "Dnevnik Diane Budisavljević", produkcijske kuće Hulahop d.o.o., pripale su još tri Zlatne arene i to: za režiju redateljici Dani Budisavljević, za glazbu Alenu i Nenadu Sinkauzu te za montažu Marku Ferkoviću

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema odluci Ocjenjivačkog suda Hrvatskoga natjecateljskog programa, film "Posljednji Srbin u Hrvatskoj" redatelja Predraga Ličine osvojio je četiri Zlatne arene i to: Selena Orb za kostimografiju, Jana Piacun za scenografiju, Svetlana Gutić i Miroslav Lakobrija za masku teHristina Popovićza najbolju glavnu žensku ulogu u filmu. Redatelj filma "Posljednji Srbin u Hrvatskoj" Predrag Ličina dobitnik je i nagrade Breza za najboljeg debitanta na festivalu. 

Film "General" redatelja Antuna Vrdoljaka dobio je tri Zlatne arene i to: Borko Perić za najbolju sporednu mušku ulogu, Olga Pakalović za najbolju sporednu žensku ulogu u filmu te Zvonimir Krivec za specijalne efekte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film "Moj dida je pao s Marsa" redatelja Marine Andree Škop i Dražena Žarkovića osvojio je dvije Zlatne arene: Sven Pepeonik dobio ju je za kameru, aKrsto Jaram, Michal Struss, Antonio Ilić, Goran Stojnić,MagicLab i Hommage za vizualne efekte.

Filmu "Koja je ovo država" pripale su dvije Zlatne arene i to za scenarij Mati Matišiću te za najbolju glavnu mušku ulogu Krešimiru Mikiću. Film "F 20", redatelja Arsena Antona Ostojića, osvojio je Zlatnu arenu za oblikovanje zvuka, dobio ju je Dario Domitrović.        

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konkurenciji manjinskih hrvatskih koprodukcija Zlatna arena za najbolji film dodijeljena je filmu “Rafaël" redatelja Bena Sombogaarta, Zlatna arena za režiju pripala je Teoni Strugar Mitevskoj za film "Bog postoji i zove se Petrunija". Zlatna arena za glumačko ostvarenje dodijeljena je Juditi Frnković Brdar za ulogu Ane  u filmu "Izbrisana" redatelja Mihe Mazzinija

Ocjenjivački sud djelovao je u sastavu Damir Terešak (predsjednik) i članovi: Pavao Pavličić, Dijana Vidušin, Jasna Rossini i Tomislav Čegir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagrada Ocjenjivačkog suda Federacije filmskih kritičara Europe i Mediterana FEDEORA za najbolji hrvatski dugometražni film dodijeljena je "Dnevniku Diane Budisavljević", a priznanje za najbolji manjinski film dobio je film "Šavovi" redatelja Miroslava Terzića.  Ocjenjivački sud posebno je pohvalio izvedbu glumice Judite Franković Brdar u filmu "Izbrisana".

Nagrade će dobitnicima biti predane u subotu navečer u pulskoj Areni prije prikazivanja filma posvećenoga velikanu hrvatske zabavne glazbe Oliveru Dragojeviću

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Hotel Beograd
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo