zastrašujuće / Dvoje plivača u nemilosti ogromne morske psine: pogledajte jezivi video snimljen dronom

Radi se o najvećim ribama na svijetu. Mogu narasti do duljine od 12,5 metara i težiti i do 35 tona, a žive do 70 godina

15.4.2018.
16:07
VOYO logo

Na prvi pogled zastrašujuća, no ustvari sasvim uobičajena snimka pojavila se ovih dana na internetu i zapanjila brojne korisnike koji su ih ugledali. 

Snimka je nastala uz obalu Baje Californie Sur, gdje se okupljaju ove ribe od rane zime do kasnog proljeća. Svake se sezone vraćaju u vode zaljev grada La Paz. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, dvoje plivača odjednom su se, barem se tako činilo, našli u nemilosti ogromnog morskog stvorenja čija sama prisutnost nije slutila na dobro. Ipak, kad se pobliže pogleda, vidi se kako se radi o ribi koja nije neprijateljski nastrojena spram ljudi.

Snimatelj Tarsicio Sañudo Suarez, kaže kako je to bio poseban trenutak kada je shvatio što se događa. “U tom sam trenutku bio u čamcu s ljudima Muzeja kitova u La Pazu”, objašnjava. “Kitopsine su nježne i ne mogu nauditi ljudima, tog dana ranije i ja sam plivao s njima.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se o najvećim ribama na svijetu. Mogu narasti do duljine od 12,5 metara i težiti i do 35 tona, a žive do 70 godina. Ova ugrožena vrsta, koja je pod zaštitom međunarodnog i meksičkog zakona, stara je 60 milijuna godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo