zanimljivi rezultati istraživanja / Hrvati su pravi 'vinoljupci': godišnje popijemo najviše vina u cijeloj Europskoj uniji

Image

Najviše vina pije se u Vatikanu, Andori i Hrvatskoj, a svaki Hrvat godišnje u prosjeku popije više od 44 litre

18.5.2016.
16:29
VOYO logo

The Wine Institute je proveo istraživanje o godišnjoj konzumaciji vina prema zemljama, a ako ste mislili da su se u smom vrhu našle države poput Francuske i Italije, rezultati će vas prilično iznenaditi.

Naime, na vrhu liste su Vatikan i Andora, a prva veća zemlja na ljestvici je Hrvatska, koja je za dlaku pobijedila Sloveniju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaki Hrvat u prosjeku godišnje popije 44,2 litre vina, a s obzirom na to da su Vatikan i Andora male države, može se zaključiti da su Hrvati najveći 'vinoljupci' u Europskoj uniji.

Na listi su se još našle i Francuska, Portugal, Švicarska, Makedonija, Moldavija, Italija, Austrija, Grčka, Švedska i Njemačka te Urugvaj i Sjedinjenje Američke Države u kojoj je prosjek nešto više od 10 litara po osobi godišnje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
https://www.total-croatia-news.com/media/k2/items/cache/dc80c65de821f8c6a2287d5456ad5441_L.jpg

U Vatikanu, koji je daleko prvi na listi, svaka osoba godišnje popije 54,26 litara vina, ali ni Hrvatska puno ne zaostaje.

Sa svojih 130 autohtonih sorti grožđa, hrvatska vina su itekako zanimljiva međunarodnim vinskim stručnjacima, a dobivaju i sve više međunarodnih priznanja pa rezultati ovog istraživanja toliko i ne iznenađuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

The Wine Institute, koji je proveo istraživanje, je kalifornijska organizacija vinara koja predstavlja više od tisuću vinarija iz te države. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo