Što će ostati od rituala? / Inflacijski udar, u Vladi traže da svi budu solidarni. A ako se radi o kavi? Provjerili smo što građani misle o tome

Image
Foto: RTL

Neki se navike ritualnog ispijanja kave ipak neće odreći, a neki su se u korona krizi prilagodili novonormalnim okolnostima

16.2.2022.
18:45
RTL
VOYO logo

Iz Vlade očekuju da svi budu solidarni. Ali, ono što je bilo uobičajeno, postat će luksuz, primjerice ispijanja kave u kafićima. Inflacija ugostiteljima diže ulazne troškove poslovanja, a Vladine mjere, smanjenje stopa PDV-a, kažu, neće imati efekt na zaustavljanje rasta cijena njihovih usluga.

Kava na gradskim špicama i rivama bi za neke mogla postati samo navika iz dobrih starih vremena. Neki se te navike ipak neće odreći, a neki su se u korona krizi prilagodili novonormalnim okolnostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTL je za provjeriti taj dio udara na društvo otišao, a gdje drugdje, nego na Rivu u Splitu. Neki su se već navikli piti kavu vani, umjesto na štekatu. Koliko onda košta?

"Šest sa mlikon", odgovorio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li kava skupa danas na Rivi?

"Za mene nije. Evo je, šest kuna, nije skupa kava, a ako oćete tamo 25 platit i to stoji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi kaže: "Uvik mi imamo za izvuć malo iz slamarice, može se uvik izvuć dvaeset kun i pet za kafu."

Nikolina, pak, smatra: "Zasigurno će postat luksuz ali zašto ne, mi smo tu smo na suncu, uživamo i mislim da to koji put si bi mogli priuštit takav jedan hedonizam."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli prilog pogledajte ovdje:

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo