E, to je pravi turizam / Jedna destinacija u Hrvatskoj drastično prestigla predpandemijski uspjeh. Posjetili smo Gorski kotar

Image
Foto: RTL

Šumski godišnji u srcu sezone mnogim je obiteljima pravo otkriće. Imaju odmor kakav je na obali sada nemoguć

6.8.2022.
8:00
RTL
VOYO logo

Hrvatska lovi turističke rezultate iz rekordne 2019., nedostaje tako malo do novog rekorda… Ipak, postoji destinacija koja je već prešišala uspjeh te godine. Gorski kotar i Maja Brkljača.

Šumski godišnji u srcu sezone Zrinkinoj je obitelji pravo otkriće! U Staroj Sušici imaju odmor kakav je na obali sada nemoguć!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zrinka, Zagreb: "Nema gužvi, a navečer se moraš pokrivat poplunima, danom si u kratkim rukavima tako da svakako i iduće godine ćemo izabrati to… Cijena je 30-ak posto jeftinija nego na moru."

Dvije kuće s 4 zvjezdice pune su po 220 dana na godinu i cijena im je uvijek ista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jasmina Tome, vlasnica kuća za odmor u Staroj Sušici: "Imamo cijelo ljeto puno rezervacija velikih od strane stranih turista, Švedska, Belgija, Nizozemska."

Uoči dolaska novih gostiju, vlasnica provjerava saunu i jacuzzi. Nakon rada u svjetskim korporacijama ovdje je našla mir: "Tu malo dalje imamo još jedno novo gradilište na kojem gradimo još dvije, malo manje i još slađe kućice nego što su ove."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Ravnoj Gori obiteljska ugostiteljska priča traje 50 godina. Jelena iz Zagreba: "Dobra divljač prekrasna štrudla od brusnica, sve domaće, super je."

Vlasnici imaju pansion i planinarski dom. Stalno ulažu, a bazen je hit. Nikada nisu radili bolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Romeo Marević, vlasnik ugostiteljskog obrta u Ravnoj gori: "Popunjenost nam je, ne znam, full, puni smo!"

Gorski kotar srušio je rekordnu 2019. Petar Hrg, direktor Turističke zajednice Gorskog kotara: "Bilježimo 16 posto rasta u broju noćenja, u odnosu na prošlu godinu gotovo 30 posto rast."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni koji vole izazove, adrenalinski park u Vratima ne propuštaju.

Tatjana Mišković iz Švicarske: "Imamo male klince pa im želimo pokazat što svega ima blizu i da odmor ne mora bit samo na plaži."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I to misle mnogi! Zato ovdje uživaju na dva zip linea, paintballu, umjetnoj stijeni i izazovnom poligonu.

Sanja Rački, djelatnica adrenalinskog parka u Vratima: "Ova godina je najbolja godina ikad, znači od kada postojimo u 15 godina."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Probali smo i mi! Reporterka RTL-a Maja Brkljača kazala je: "Prošla sam tek prvu od 9 prepreka na adrenalinskom poligonu i moram priznati stvarno je fora i stvarno je izazovno, idem dalje."

Kako se snašla u adrenalinskom parku pogledajte u cijelom prilogu iz Danasa:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo