MOOOOOOOLIM? / Kako su nas plašili omikronom, od WHO i medija do Bidena. Donosimo i pankericu Merkel, bubble predsjednika, hrvatske izdajnike

Image
Foto: RTL

Pregled tjedna Direkta podsjeća na omikron, nedužno slovo grčkog alfabeta, koje je psotalo

3.12.2021.
23:10
RTL
VOYO logo

Omikron. Ime koje smo dosad asocirali sa satovima, koje se i dalje po popularnim cijenama može pronaći na Njuškalu. Odjednom je to novi soj virusa, s dosta zlokobnim imenom. Mnogi su se pitali zašto je dobio baš to ime. Dakle, imena se dijele po grčkom alfabetu.

"Strah od omikrona proširio se brže nego ikad", "zbog omikrona, novog soja koronavirusa", "omikron je stigao do Austrije i Italije", "zbog novog soja omikrona", "gdje je omikron prvo potvrđen", "zaštiti od varijante omikron", " omikron je stigao", "zabrane putovanja neće spriječiti širenje omikrona među zemljama", "zabranit ćemo ulazak strancima iz cijelog svijeta od ponoći 30. studenog"... A onda...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko god smo slušali da je OMIKRON nego OMNIKRON kao što kaže Biden, zarazniji, smrtonosniji, teži, opasniji i da će nam ukrasti Božić, na kraju se čini da nije tako. 

Kristian Vlahovček, molekularni biolog s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. kazao je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izgleda da su simptomi nešto blaži. To bi moglo biti povoljno po nas jer bi varijanta virusa koja se brže širi, a ima slabije simptome, mogla istisnuti one koji se sporije šire, a uzrokuju teže simptome."

Direktov pregled tjedna donosi i to da je češki predsjednik Miloš Zeman bio pozitivan na koronavirus, pa je novog premijera imenovao iz staklene kutije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema boljeg izraza od bruka za ono što je napravila Europska Komisija. U internom dokumentu tražili su da se ljudima ne čestita Božić, nego blagdani i da ne treba pretpostavljati da su svi kršćani. Kontroverznu uputu za inkluzivno komuniciranje isti čas su raščetvorili talijanski tabloidi, desnica, Vatikan i internet kao primjer sulude političke korektnosti.

A Hrvatska? Pojavila se ovaj tjedan stranica na kojoj se lijepo nabrajaju izdajnici hrvatskog naroda. I ne samo imena, lijepo se poziva da se upišu njihovi podaci, broj telefona, da ih "mi narod možemo pronaći i suditi im po Božjem i Prirodnom zakonu". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najljepše je u cijeloj priči je to što je na prvoj liniji fronte u prozivanju izdajnika jedna učiteljica iz osnovne škole, Bernarda Jug, poznata, aktivistica protiv pobačaja, maski, korone.

Najvažnija političarka Europe i svijeta, njemačka kancelarka Angela Merkel, oprostila se nakon 16 godina na vlasti. Njemačku ostavlja Olafu Scholzu, Europu Macronu i Ursuli, a ona će u mirovini razmisliti o stvarima koje je stvarno zanimaju, tako je rekla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbogom kraljici odlučio je reći Barbados. Službeno su ju svrgnuli kao poglavaricu i imenovali predsjednicu. Tom prilikom najpoznatiju državljanku Barbadosa, Rihannu, proglasili su nacionalnom junakinjom. 

Na kraju, Švedska je ionako uvijek svjetlosnim godinama ispred svih, a sada će dobiti prvu transrodnu ministricu. Lina Axelsson Kihlblom, rođena je kao muškarac,
i bit će ministrica školstva. Hrvatska nešto slično može očekivati 3021.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli Direktov pregled tjedna pogledajte u videoprilogu:

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo