skup sport / Koliko Hrvati troše na svoje pse? Dizajnerska roba, frizure, šetači - nikad kraja troškovima!

Odavno je prošlo doba u kojem psi jedu kosti i žive u dvorištu ispred kuće. Danas ih vlasnici tretiraju kao djecu - kupuju im hranu organskog uzgoja i na njihovo uljepšavanje troše stotine i stotine kuna. U Hrvatskoj sada postoje šetači pasa, čije korake vlasnici mogu pratiti putem satelita

29.3.2016.
22:37
VOYO logo

Antonio Babić je profesionalni šetač pasa. Ono što mnogi rade iz užitka ili obveze, on naplaćuje.

Radi za Valentinu Matijašević, koja je ljubav prema životinjama pretvorila u posao kakvog još nema u Hrvatskoj. Kuda trči vaš pas i koliko je točno metara prešao - možete pratiti putem satelita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radimo šetnje uz GPS pratnju. To znači da nakon šetnje svaki korisnik odnosno vlasnik psa može znati gdje mu se pas kretao, u koje vrijeme i koliko dugo. Obično idemo po njihovim uputama, dođemo na adresu po psa, uzmemo, prošećemo i vratimo nazad", objasnila je Valentina. 

Cijena - 60 kuna po satu, 40 za pola sata uživanja u prirodi. Zvuči suludo, ali uskoro će uvesti mogućnost da pas nakratko čuje i vidi svog vlasnika koji je na poslu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije stresno, pored pasa se čovjek može samo opustiti", rekao je Antonio. A i vlasnici se mogu opustiti. Ismet Musić već koristi ovu uslugu. "U nekim trenucima ja i cura ne možemo, po cijele dane radimo i to nam jako dobro dođe kad možemo nazvati da se dođe prošetati psa, to nam jako puno pomogne", kaže. 

Osim kondicije, vlasnici pasa paze i na njihov izgled. Ne štede na kupanju, feniranju i šišanju. Njihov ljubimac mora biti najljepši. Inga je veterinarka koja se brine o njihovu izgledu, bez obzira na to imali oni dvije ili 20 kilograma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijene uređivanja malog psa - kompletno kupanje, šišanje košta do nekih 200 kuna s raščešljavanjem, rezanjem noktića, čišćenjem ušiju. Veliki psi, ovisno o veličini, znaju se cijene popesti i do 400 kuna", rekla je vlasnica salona za pse Inga Dvojković.

Bez obzira na cijenu, psi su, čini se, kod frizera češće nego vlasnici. "Ima nekih koji danas zbog posla nemaju vremena pa dođu malo češće, a imamo pasa koji dođu jednom tjedno na kupanje i uređivanje", kaže Inga. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaki ljubimac koji drži do sebe treba se lijepo i obući. Zato su Maja Cvetković i Viktorija Šebalj odmah nakon završetka fakulteta pokrenule svoju tvrtku - dizajniraju odjeću za pse.

"Htjele smo da psići imaju nešto što je istovremeno toplo, udobno i privlačno dizajnom. Tako smo došle na ideju hudica za pse. Sva proizvodnja od pakiranja do hudica je hrvatski proizvod, proizvedeno u Zagrebu", rekla je Maja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijene nam se kreću ovisno o veličini hudica jer imamo 6 velična. Tako da se manje veličine kreću od 209 kuna, a ove veće 239 kuna", dodala je Viktorija. 

Vlasnici na svojim kućnim ljubimcima ne štede. Važno im je da su zdravi, lijepi i sretni. Koliko sreća vlasnika može otići daleko govore svjetski trendovi poput bojanja dlake i lakirajna noktiju. To u Hrvatskoj možete samo na vlastitu odgovornost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo