Simbol nade / Kujica Frida ide u mirovinu: Preko 10 godina sudjelovala u spašavanju unesrećenih

Image
Foto: AP Images

Frida će u tekućoj godini napuniti gotovo deset godina punopravnog članstva u meksičkoj spasilačkoj službi, a napunila je i 70 psećih godina

25.6.2019.
17:00
AP Images
VOYO logo

Kujica Frida, žuta ženka labrador-retrivera, otišla je "u mirovinu" iz meksičke spasilačke službe, a svjetsku je slavu stekla tražeći preživjele u ruševinama nakon potresa koji je glavni grad pogodio 2017.

Ratna mornarica Meksika na posebnoj je svečanosti Fridi poklonila posebnu igračku da joj "mirovina" bude ispunjenija, piše meksički Metro. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Frida će u tekućoj godini napuniti gotovo deset godina punopravnog članstva u meksičkoj spasilačkoj službi, a napunila je i 70 psećih godina. 

Postala je simbol nade Meksikanaca koji su strepili čekajući pronalazak preživjelih nakon potresa 19. rujna 2017., kada je poginulo više od 300 ljudi. Frida je tijekom svoje spasilačke karijere pronašla 12 preživjelih i 41 tijelo. Sudjelovala je u dvije međunarodne misije nakon potresa na Haitiju i u Ekvadoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po podacima Ministarstva ratne mornarice, preko 10 godina sudjelovala je u spašavanju unesrećenih s 53 klizišta i urušena zdanja.

Popularna labradorica u Meksiku je postala nadahnuće za izradu raznih igračaka, privjesaka za ključeve, memea i animacija. Čak je i Twitter aktivirao poseban emotikon s njezinom slikom na kojoj je Frida prikazana s posebnim zaštitnim naočalama i s meksičkom zastavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godine 2018. meksička država Puebla podigla je kip koji prikazuje Fridu i njezina trenera Israela Aruza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo