Oštre optužbe / Leonardo DiCaprio optužio korporacije za stavljanje profita ispred sudbine čovječanstva

Image
Foto: AP

Nakon primanja nagrade za rad u korist očuvanja okoliša, glumac se pred svjetskim i poslovnim vođama okomio na pohlepu industrija ovisnih o fosilnim gorivima koja destruktivno utječe na sudbinu cijelog čovječanstva

20.1.2016.
17:59
AP
VOYO logo

Na Svjetskom ekonomskom forumu u švicarskom gradu Davosu LeonardoDiCaprio je dobio nagradu za svoj rad u sferi očuvanja okoliša. U svom govoru je zatražio više djelovanja u sprečavanju klimatskih promjena, posebno prozivajući one koji taj problem niječu. Naglasio je da bi fosilna goriva trebala ostati u tlu te je objasnio da je svojim očima vidio posljedice klimatskih promjena poput topljenja ledenjaka na Arktiku.

"Jednostavno ne možemo priuštiti da korporativna pohlepa industrija nafte, plina i ugljena odredi budućnost čovječanstva. Ti subjekti s financijskim interesom za očuvanje ovog destruktivnog sustava su zanijekali, pa čak i prikrivali dokaze o mijenjanju klime", rekao je DiCaprio pred brojnim državnicima i voditeljima korporacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što je previše, previše je. Znate bolje. Svijet zna bolje. Povijest će ih okriviti za ovo razaranje", oštro je poručio slavni glumac. Smatra da je došao kraj ovisnosti o fosilnim gorivima koja je prepoznata prije 20 godina rekavši da danas postoje sredstva kojima možemo zaustaviti takvo pogubno oslanjanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo