bijesna kao ris / Ljubavlju smućen mužjak rode terorizira njemačko selo silovitim kljucanjem!

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

I tamni krovovi automobila izgleda iritiraju ljutitu pticu koja ostavlja ogrebotine na boji pa su zato vlasnici bili prisiljeni ostavljati svoja vozila u garažama

5.6.2016.
13:44
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Ljubavlju smućen mužjak rode stajao je živaca stanovnike mirnoga sela Glambeck u istočnoj njemačkoj državi Brandenburg jer je danima silovito kljucao po krovovima njihovih automobila i prozorima.

"Kad vam mužjak rode kljuca po prozoru spavaće sobe u pola pet ujutro, nije vam više zabavno", kazala je u nedjelju seoska načelnica Hilde Peltzer-Blase potvrđujući izvješće lista Maerkische Algemeine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I tamni krovovi automobila izgleda iritiraju ljutitu pticu koja ostavlja ogrebotine na boji pa su zato vlasnici bili prisiljeni ostavljati svoja vozila u garažama, a ne više na otvorenom.

Razlog napadima bijesne rode je muško rivalstvo: otkad je šestogodišnji mužjak stigao u selo u svibnju, napadao je ljubavni par roda i sve ostale pretpostavljene suparnike koje bi vidio u reflektirajućim površinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očito ga pokreću hormoni", rekla je Nadine Bauer, stručnjakinja za rode u njemačkoj organizaciji za spas životinja  Nabu. U normalnim okolnostima mužjak rode bi odustao od gnijezda kad jednom izgubi bitku i krene dalje. "Ali, postoje rode različitih ćudi", ustvrdila je Bauer.

Međutim upornost možda rezultira uspjehom: zakoniti mužjak  početkom vikenda nije se vratio svojoj družici ostavljajući slobodan prostor nervoznom suparniku da se uvuče u gnijezdo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadamo se da će se situacija smiriti ako sada ozbiljno preuzme svoju roditeljsku dužnost ", kazala je Peltzer-Blaise . 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo