ostvario san / Neobičan prizor u Zagorju - u dvorište 'parkirao' avion: 'Uredit ću ga i iznajmljivati za zabave'

Robert je odmalena veliki zaljubljenik u avione

22.10.2019.
16:19
VOYO logo

Slučajne prolaznike koji su se našli u Strmcu Stubičkom iznenadio je prizor aviona 'parkiranog' u dvorištu obiteljske kuće Roberta Sedlara.

Avion je bio smješten u osječkoj zračnoj luci. U njemu su planirali otvoriti restoran, no nakon što su od toga odustali, Robert se javio na javni natječaj i otkupio ga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Sve je krenulo od ideje da kupim avion koji bi zapravo bio prostor za djevojačke večere, momačke, rođendane, razne evente i slično. Razmišljao sam o avionu, ali nije ga baš jednostavno kupiti. Preko svog prijatelja došao sam do vlasnika Trade Aira, hrvatske aviokompanije koja u svojoj floti ima četiri aviona i zamolio ga da mi pokuša osigurati avion koji je umirovljen. On me odmah uputio na avion koji je sam donirao Zračnoj luci Osijek", rekao je Robert.

Image

Neobičan prizor u Zagorju - u dvorište 'parkirao' avion: 'Uredit ću ga i iznajmljivati za zabave'

Image

Neobičan prizor u Zagorju - u dvorište 'parkirao' avion: 'Uredit ću ga i iznajmljivati za zabave'

Robert je odmalena veliki zaljubljenik u avione. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kao mali sam od strica iz Pariza dobio poklon - avion na baterije. To mi je bila najdraža igračka. Poslije sam dosta letio zbog prirode posla, radio sam dvije godine u Makedoniji i pet godina u Duboviku. Imao sam puno letova i tako zavolio avione. Počeo sam se interesirati i svakim danom u meni je sve više i više rasla želja. Sada evo u svom dvorištu imam avion'', rekao je Robert za 24sata.

Avion Fokker-100 je zrakoplov nizozemskog proizvođača. Nekoć je mogao primiti 109 putnika i četiri člana posade. Proizveden je 1991., a letio je za četiri aviokompanije - indonezijsku, meksičku, brazilsku te naposljetku hrvatski Trade Air.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zrakoplov je trenutačno rastavljen, a Robert će ga, zajedno s kolegama i prijateljima, uskoro krenuti sastavljati, restaurirati i uređivati. Cijela ideja, kaže, rađala se spontano, tijekom niza godina. 

''Na desnom krilu bit će postavljen bazen pet puta pet metara, a ispod aviona postavit ćemo karting stazu, tako da zrakoplov bude prilagođen prvenstveno za dječje rođendane, ali i druge tipove proslava. U kokpitu će biti dva simulatora za vožnju tako da će gosti imati vrlo vjernu simulaciju vožnje jer će u konačnici biti u avionu, a ne u nekoj igraonici. Kad ga sastavimo, dužina će mu biti 34,5 metara, raspon krila 28 metara, a težina 25 tona'', nabraja Robert. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svečano otvorenje bit će 8. ožujka, na Dan žena, ali i Robertov 51. rođendan.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo