U čemu je stvar? / Od nove godine na nekim mobitelima nećete moći koristiti WhatsApp. Provjerite je li vaš među njima...

Image
Foto: Shutterstock

WhatsApp je jedna od najpopularnijih aplikacija na svijetu s oko 1,5 milijardi korisnika

28.12.2020.
14:10
Shutterstock
VOYO logo

Korisnici WhatsAppa koji imaju iPhone 4 ili starije Android uređaje od 1. siječnja 2021. neće moći normalno koristiti aplikaciju, piše Daily Mail.

Problem je u operativnom sustavu

Platforma za dopisivanje, koja je u vlasništvu Facebooka, neće više podržati iOS 9 operativni sustav kojeg je lansirao Apple 2015. godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Apple-ovih korisnika, poteškoće će imati i korisnici Androida čiji se mobitel i dalje služi operativnim sustavom Android 4.0.3.

Image
Širenje skepticizma /

TAJNI SASTANAK Antivakseri žele iskoristiti epidemiju da prošire nepovjerenje prema cijepljenju

Image
Širenje skepticizma /

TAJNI SASTANAK Antivakseri žele iskoristiti epidemiju da prošire nepovjerenje prema cijepljenju

Inače, iOS 9 bio posljednja verzija sustava kojeg je mogao ažurirati uređaj iPhone 4, dok su kasnije razvijene modeli mogli ažurirati novije verzije. Apple je lansirao iOS 14 u rujnu 2020.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako će se modeli poput 4S, 5, 5S, 5C, 6 i 6S moći normalno ažurirati kako bi im WhatsApp normalno funkcionirao i u novoj, 2021. godini.   

Široko rasprostranjena aplikacija

Iako je svojevrsno onemogućavanje normalnog korištenja aplikacije uobičajena taktika onih koji se bave razvojem aplikacija, WhatsApp je jedna od najpopularnijih aplikacija na svijetu s oko 1,5 milijardi korisnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, popularna je i u dijelovima svijeta gdje se i dalje koriste zastarjeli i jeftiniji mobilni uređaji. 

Korisnici koji se brinu da će izgubiti pristup WhatsAppu putem svojih uređaja trebali bi provjeriti postavke kako bi utvrdili koristili li njihov telefon iOS 9 odnosno Android 4.0.3 operativni sustav. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sve uređaje koji ne mogu ažurirati i pokrenuti nešto noviji sustav, aplikacija će prestati normalno funkcionirati s početkom nove godine. Korisnici će u tom slučaju morati sačuvati svoje razgovore i poruke ili se ažurirati uređaj kako ne bi izgubili pristup sadržaju postojećih razgovora.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo