Revolucija u urbanom transportu / Opet je korak ispred vremena: Elon Musk predstavio superbrzi podzemni tunel!

Nesnosne gužve u milijunskim gradovima poput Los Angelesa mučile su Muska koji je došao na ideju za brzu, ali i besplatnu vožnju u budućnost

19.12.2018.
19:55
VOYO logo

I opet je korak ispred vremena. Revoluciju u urbanom transportu uvodi vizionar i poduzetnik Elon Musk sa superbrzim podzemnim tunelom, koji bi trebao omogućiti prijevoz brži i od metroa. 

Nesnosne gužve u milijunskim gradovima poput Los Angelesa mučile su Muska koji je došao na ideju za brzu, ali i besplatnu vožnju u budućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inovativno prometno rješenje stiglo je u drugi najveći grad u SAD-u. 

Frustracije prometnim gužvama u Los Angelesu ali i u metropolama diljem svijeta uništavaju ljudsku dušu - smatra Elon Musk čija je kompanija iskopala prvi tunel budućnosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Probat ćemo nešto novo ili ćemo biti zaglavljeni u prometnom paklu do kraja života. Razmišljao sam da bi možda mogli probati pod zemljom. Ne mora se nužno pratiti ruta autoceste, već je stvorena podzemna mreža", kaže Musk.

Milijarder i inovator predstavio je prvi testni tunel dugačak 3 kilometra, a širok 4 i pol metara. Na kraju vožnje, automobili će se moći dostaviti dizalom iz tunela u garažu ili na parkirališta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo bi nevjerojatno kad bi mogli putovati Los Angelesom, New Yorkom, Washingtonom, Chigagom, Parizom Londonom brzinom 250 kilometara na sat. To bi bilo fenomenalno", dodaje.

Vozači neće upravljati posebno dizajniranim automobilima, već bi imali rubne kotačiće na podvozju vozila prilagođene za vožnju u tunelu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastoja, kaže Musk, ne bi trebalo biti kao ni prometnih nesreća. 

I sam Musk se u svojoj Tesli provozao u tunelu s američkom novinarkom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se voziš tako brzo, što spriječava sudar s drugim automobilom?

"To me brine. Autopilot ima radar i kamere koje te automatski uspore", poručuje Musk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova generacija gradskog prijevoza, kad dobije sve potrebne dozvole, trebala bi biti  efikasnija i od metroa. 

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo