neobičan poklon / Otac kupovao sinu viski do 18. rođendana, a on prodaje tu 'kolekciju' da kupi kuću!

Image
Foto: Shutterstock

Robsonov otac mislio je da će biti zanimljivo da mu sin skupi 18 boca viskija starog 18 godina do svog 18. rođendana.

7.9.2020.
10:06
Shutterstock
VOYO logo

28-godišnjak iz Tauntona u Engleskoj od oca je svake godine za rođendanski poklon dobivao viski star 18 godina, a sada planira prodati kolekciju koju je skupio tijekom godina kako bi kupio kuću, piše BBC.

Matthew Robson rođen je 1992. godine i tijekom njegovog života otac mu je potrošio pet tisuća funti na 28 boca viskija Macallan. Kolekcija je sada vrijedna više od 40 tisuća funti te je stavljena na prodaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BOŽIĆNA DRAŽBA /

Najveća boca viskija na svijetu prodana za svotu od koje će vam se zavrtjeti u glavi

Image
BOŽIĆNA DRAŽBA /

Najveća boca viskija na svijetu prodana za svotu od koje će vam se zavrtjeti u glavi

Robson je rekao da to vjerojatno nije bio najbolji poklon za mladog dječaka, a od oca je dobio strogu uputu da nikad ne otvori rođendanske poklone. "Svake godine dobio sam viski kao rođendanski poklon. Mislio sam da je to prilično neobičan poklon s obzirom na to sam bio premlad i nisam mogao piti alkohol, ali dobio sam stroge upute da ga nikad ne otvorim, u čemu sam i uspio, tako da su sve boce još uvijek netaknute", rekao je Robson.

Njegov otac Pete koji je iz Milnathorta u Škotskoj rekao je da je prvu bocu viskija proizvedenu 1974. godine kupio u znak proslave rođenja svog djeteta, ali ta tradicija se nastavila. "Mislio sam da bi bilo zanimljivo ako kupim jednu bocu svake godine i onda će imati 18 boca viskija starog 18 godina na svoj 18. rođendan", rekao je otac Pete dodavši da to nije bio jedini poklon koji je Matthew dobio, ali je želio da poklon dijelom bude jedinstven.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stručnjaci kažu da je Macallan otad postao kolekcionarski viski pa se Matthew nada da će svoju kolekciju prodati za 40 tisuća funti te tako kupiti kuću.

"Vrijednost Macallana izrazito je porasla tijekom posljednjih pet do 10 godina a činjenica da Matthew ima tako veliku kolekciju je odlična prednost", rekao je kolekcionar Mark Littler dodavši da interes kupaca već postoji, posebice u New Yorku i Aziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo