najmasovnija otmica u sad-u / Oteli autobus pun djece i zakopali ih žive u kamenolomu: Otmičar iz jednog od napoznatijih slučajeva izlazi na slobodu

Image
Foto: Profimedia

Riječ je o jednom od najpoznatijih slučajeva otmice u SAD-u

30.3.2022.
9:06
Profimedia
VOYO logo

Muškarac (70) iz jednog od najpoznatijih američkih slučajeva masovne otmice uskoro bi mogao izaći iz zatvora. Riječ je o slučaju iz 1976. godine kada su trojica muškaraca oteli autobus s 26 djece i vozačem u u Chowchilli, malom gradu u sjevernoj Kaliforniji, te ih zakopali u kamenolomu. 

Frederick Newhall Woods (70) bio je jedan od njih te mu je sada odobren uvjetni otpust, piše CNN

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svih 27 otetih odvedeno je stotinu milja dalje u Livermore gdje su živi zakopani u kamenolomu u vlasništvu Woodsovog oca. Otmičari su tada tražili 5 milijuna dolara otkupnine dok su žrtve bile u pod zemljom. Nakon 16 sati uspjeli su pobjeći dok su otmičari spavali i to tako da su sami iskopali prolaz iz kamenoloma. 

Woods i njegovi suradnici, Richard i James Schoenfeld, priznali su krivnju za otmicu i dobili su po 27 doživotnih zatvorskih kazni bez mogućnosti uvjetnog otpusta. Međutim, žalbeni je sud ukinuo kaznu i odlučio da bi trebali imati priliku za uvjetni otpust.
Richard Schoenfeld uvjetno je pušten 2012., a James Schoenfeld pušten je 2015. Woods je posljednji od trojice koji su još u zatvoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko žrtava otmice izjavilo je za CNN 2015. da još uvijek imaju tjeskobu i noćne more zbog otmice. Darla Neal, koja je 1976. imala 10 godina, rekla je da joj je njezina "ekstremna anksioznost" onemogućila normalan život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo