Dobio novu šansu / Pas Sirius preživio potres u Petrinji uz traume, sad je u Dumovcu na psihoterapiji: 'Lako ga je motivirati. Poslasticama'

Image
Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

'Kroz Siriusov primjer želimo ljude poučiti da budu odgovorniji pri nabavljanju ljubimaca i u njihovu odgoju. Nekima je u tome potrebna i pomoć stručnjaka'

26.1.2022.
15:58
Sandra Šimunović/Pixsell
VOYO logo

Sirius, jednogodišnji pas koji je prošle zime u zagrebački Dumovec stigao u velikom leglu iz Petrinje nakon potresa, nedavno je zbog straha i nepovjerenja u ljude ponovno vraćen u to sklonište za nezbrinute životinje i uključen u program resocijalizacije, priopćili su iz Dumovca.

"Sirius nije volio da mu se itko nađe u blizini. Iskeženi očnjaci bio je prizor kojim bi dočekivao svakoga od nas koji bismo mu donosili hranu i vodu te čistili prostor. Treninge s njim odradili su naši najiskusniji timaritelji i utvrdili da je potrebno mnogo rada kako bi jednoga dana postao pas poželjan za udomljenje“, kažu u Dumovcu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Resocijalizaciju psa preuzela je psihoterapeutkinja u edukaciji i socijalizatorica životinja Ivana Kasalo, a već nakon tjedan dana pokazao je napredak. Sirius sada ovladava svoj strah i vraća mu se povjerenje u ljude.

"Sirius je pametan pas i lako ga je motivirati poslasticama. Zahvaljujući tome brzo uči koje je ponašanje poželjno, a koje nije“, kazala je Kasalo, pokretačica Facebook stranice Pas po mjeri i autorica Vodiča kroz pseće ponašanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
na da na svoje /

FOTO Ovaj pas više od mjesec dana vjerno čuva kuću koja je razrušena u potresu na Banovini

Image
na da na svoje /

FOTO Ovaj pas više od mjesec dana vjerno čuva kuću koja je razrušena u potresu na Banovini

"Kroz Siriusov primjer želimo ljude poučiti da budu odgovorniji pri nabavljanju kućnih ljubimaca i u njihovu odgoju. Nekima je u tome potrebna i pomoć stručnjaka", kaže Kasalo.

Rekla je da će na resocijalizaciji Siriusa raditi mjesec dana, a u njegov odgoj uključit će i zainteresirane građane. U Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba nadaju se da će nakon toga Sirius biti sretno udomljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo