Romantična povijest Grada / Priča o velikoj ljubavi siromašne Mare i plemića Ive iz 15. stoljeća... Posebne ture po Dubrovniku na Valentinovo

Image
Foto: RTL

U besplatnom turističkom obilasku kroz romantičnu povijest Grada mogu se čuti razne priče, nekada i o sretnim ljubavima kroz stoljeća

12.2.2022.
22:00
RTL
VOYO logo

Romantični vikend u Dubrovniku počeo je besplatnim turističkim turama u romantičnu prošlost. Od tuge do sreće, kroz vrtlog osjećaja koje pamti Stradun vodi Andrea Žarak.  

Sunčan dan i romantični Dubrovnik pravi su mamac za lekciju iz povijesti, ali one ljubavne. Najpoznatija priča seže još u 15. stoljeće, kada je lopudska sirotica Mara svake noći s otoka na otok plivala prema feralu kako bi stigla do svoje ljubavi, plemića Iva, sve dok jedne noći tu ljubav nisu spriječila njezina braća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni su veslali u olujnoj noći, a ona je plivala za pogrešnim svjetlom dok se iscrpljena nije prepustila valovima...", ispričala je Lidija Begić, turistički vodić.

U besplatnoj turi mogli su se čuti, iako rijetki, i sretni završeci. A za tragovima ljubavi ulicama Grada krenuli su i domaći i strani. Dubrovačke zidine od davnina skrivaju ljubavne priče. Neke bezuspješne, a neke su završile poljupcima ispod crvenog ferala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaviriti u povijest ljubavi prava je uvertira za Dan zaljubljenih, više o pričama iz Dubrovnika u prilogu iz RTL-a Danas:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo