#instaevanđelje / Prve katoličke influenserice poručile: 'Ne moraš biti polugola da bi se bolje osjećala'

Možda posao influnsera povezujete s naslikavanjem u skupoj odjeći ili šminkom, ali kod Marijete i Emine prije ćete naći poziv na misu ili upute kako se preobratiti

7.2.2019.
7:40
VOYO logo

Dvije djevojke na Instagramu, Facebooku i YouTubeu govore o tome kako meditirati na kršćanski način, dijele poveznice za predavanja o tome zašto se treba suzdržati od seksa prije braka ili citiraju Bibliju.

#instaevanđelje ili možda brza molitva dok skrolate Instagramom. Fotografije s filterima, profil moderan, ali je poruka malo drukčija. Na primjer - pozovi Isusa na kavu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Htjele smo u tom mnoštvu Instagram profila, gdje su svi polugoli, gdje se prenosi poruka 'Ako si polugol, privući ćeš mase'. Želimo reći ljudima da je to laž, da ne trebaš biti polugola ili našminkana da bi se bolje osjećala", kazala nam je katolička influenserica Emina Dabo Hunjak.

'Na mladi i urbani način provodimo Isusovo poslanje'

I zato su dvije godine planirale kako otvoriti svoje profile na Instagramu i Youtubu. Sada svojim pratiteljima govore 'Isus je tu, a gdje si ti?', objašnjavaju na kakvu vas na avanturu života poziva Duh Sveti i uče kako meditirati kršćanski... 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo utjecati na mlade ljude sa svojim instaprofilom i YouTubeom, prenijeti ljudima dobre i pozitivne stvari, želimo ih evangelizirati. Biti katolička influenserica je prekrasno, mi  provodimo Isusovo poslanje. Odlučile smo to raditi, i radimo to na mladi i urbani način", ističe Emina.

Možda posao influencera povezujete s naslikavanjem u skupoj odjeći, šminkom ili tropskim plažama, ali kod Marijete i Emine prije ćete naći poziv na misu ili upute kako se preobratiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papa najveći influencer

"Htjele bismo reći da imaju nas, koje smo prošle ono što one tek trebaju proći, želimo staviti Krista kao uzora koji je isto hodao u njihovim cipelama. Koji je hodao davno davno, ali je ostavio nadu i utjehu", objasnila je druga katolička influenserica Marijeta Martić.

Na njih je veliki utjecaj imao i Papa koji je kažu, najveći svjetski influencer. I on je prije dva tjedna predstavio svoju  aplikaciju "Click to pray" koja vjernike podsjeća na molitvu a skinuta je stotinama tisuća puta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Papa nam je veliki uzor, on je veliki svjetski influencer. Odlučio se približiti mladima, na društvenim mrežama. Mi ga jako volimo i lajkamo i shareamo, citiramo ga", kazala je Emina.

Poznato je da influenceri dobro zarađuju u Hrvatskoj, oni najutjecajniji i po 50 tisuća kuna mjesečno. Marijeta i Emina rade svoje poslove od 8 do 4, i u ovome ne vide financijski profit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A cilj je da skupe što više pratitelja i pomognu što većem broju ljudi u pronalasku Boga putem Instagrama. Zasad ih imaju pet tisuća.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo