povijesna vijest / Prvi cvijet u svemiru: na Međunarodnoj svemirskoj postaji niknula cinija!

Image
Foto: Thinkstockphotos

Narančasti cvijet cinije prvi je koji je uspješno procvjetao na Međunarodnoj svemirskoj stanici. Ovu povijesnu bijest je preko Twittera objavio astronaut Scott Kelly

18.1.2016.
12:45
Thinkstockphotos
VOYO logo

Prvi put u povijesti u svemiru je procvjetao jedan cvijet.

NASA-in astronaut Scott Kelly na svom je Twitter profilu objavio ovu povijesnu vijest, ali i priložio fotografije kao dokaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvi cvijet ikad je procvjetao u svemiru. Da, tamo uistinu postoje i drugi oblici života', napisao je Scott na Twitteru.

Riječ je o ciniji, cvijetu iz jugozapadnog SAD-a koji je izrastao u posebnim uvjetima sustava za uzgoj biljaka na Međunarodnoj svemirskoj postaji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je NASA sa sličnim eksperimentima započela još prije godinu dana, prvi pokušaji uzgoja cvijeća im nisu uspjeli, no ovaj put su imali više sreće.

Ciniju nisu izabrali zbog njezine ljepote, već se nadaju kako će im uzgoj ove biljke pomoći u produbljivanju znanja o tome kako rastu cvijetne biljke u sustavu za rast Veggie i omogućiti sadnju biljaka poput rajčica, koje će se uzgajati za prehranu u svemiru, rekao je Trent Smih, upravitelj programa u NASA-inom Svemirskom centru Kennedy u Floridi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo