zdrav i aktivan / Rijetki i predivni: mladunče dobiveno križanjem lava i tigrice došlo na svijet u ruskom putujućem zoo-u

Mnoge skupine za zaštitu životinja kritiziraju križanje vrsta kao okrutan čin jer križanci imaju zdravstvene tegobe i često deformacije

30.1.2017.
12:11
VOYO logo

Mladunče dobiveno križanjem lava i tigrice okoćeno je u ruskome putujućem zoološkom vrtu, a čuvari ga hrane kozjim mlijekom, pišu mediji.

Mladunče lagra zdravo je i aktivno, rekli su zaposlenici tog vrta, a mladunče hrane mlijekom koze koja živi u istom zoološkom vrtu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrsta je rijetka jer su izgledi da tigar ima mlade s lavom vrlo mali.

Mnoge skupine za zaštitu životinja kritiziraju križanje vrsta kao okrutan čin jer križanci imaju zdravstvene tegobe i često deformacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lagrovi narastu vrlo veliki, često veći od oba roditelja. Najveći lagar na svijetu imenom Herkules teži 418 kilograma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tigrica se tjerala no nije bilo tigrova i vidjeli smo da pati bez mužjaka. Stoga smo odlučili staviti je u prostor zajedno s lavom. Živjeli su jedno pored drugoga dugo vremena prije no što je stvar profunkcionirala", rekao je Eric Airapetyan, upravitelj tog zoološkog vrta dodajući da takvih križanaca ima samo dvadesetak u svijetu.

"Ne možete ih naći u divljini jer jedni žive u Africi, a drugi u džungli u prašumama. To se samo događa u zoološkom vrtu", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da mu se otac zove Cezar, a majka Princeza, čuvari su ga nazvali Car, dodao je Airapetyan.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo