GODINA ZA GODINOM / Sretan Vam 102. rođendan, Joža Manoliću! U prošloj godini pregrmio je i koronu, na 100. rođendan probudio ga potres…

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon preboljenja COVID-a rekao je: 'Uspio sam se oporaviti, jedva čekam da idemo na kavu'

22.3.2022.
11:44
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Najpoznatiji hrvatski umirovljenik, jedan od osnivača HDZ-a i drugi po redu predsjednik Vlade Republike Hrvatske, danas slavi 102. rođendan. 

Riječ je o Josipu Manoliću, diljem domovine poznatijem kao Joži. Njegov ulazak u drugo stoljeće svog života krenulo je burno. Na 100. rođendan probudio ga je veliki potres u Zagrebu, a iste godine pretrpio je posebno težak osobni gubitak, umrla mu je druga supruga, Mirjana Ribarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jeku pandemije COVID-19, Manolić je prebolio i koronavirus, ali nije bio hospitaliziran već je bio na kućnoj njezi. Liječnici su mu tada savjetovali da bi za njegovu životnu dob cijepljenje bilo rizično. 

Image
Biografija /

Biografija: Josip Manolić

Image
Biografija /

Biografija: Josip Manolić

Nakon preboljenja rekao je: "Uspio sam se oporaviti, jedva čekam da idemo na kavu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U politiku je krenuo kao mladi radićevac, nastavio kao SKOJ-evac i prvoborac antifašističke borbe u partizanima. Godine 1989. jedan je od osnivača HDZ-a, te je u 90-ima u vrhu stranke sve do raskola u HDZ-u 1994. Nakon toga osniva stranku Hrvatski nezavisni demokrati. 

Manolić danas uživa u dubokoj mirovini, ali i dalje živog duha i mnogima zanimljiv, ne samo zbog savjeta iz svog bogatog iskustva, nego i zbog arhive raznih dokumenata iz skoro stoljetne revolucionarne i političke karijere, za koju se navodilo da je teška čak 400 kilograma. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo