ženski ekvivalent penisa / Srušeni mitovi o seksualnosti na nastavi: ovako izgleda klitoris - anatomski točan i u prirodnoj veličini

Učenici i učenice u Francuskoj na nastavi koristit će anatomski točan i u prirodnoj veličini 3D model klitorisa, čime će se educirati o anatomiji, ali i ženskoj seksualnosti

23.9.2016.
9:02
VOYO logo

Dok u Hrvatskoj sama pomisao na seksualni odgoj u školama izaziva burene reakcije, a klitoris se traži kao igla u plastu sijena, učenici i učenice u Francuskoj će imati priliku razbiti sve mitove o ženskoj seksualnosti na nastavi. 

Naime, učenici i učenice će na nastavi koristiti anatomski točan i u prirodnoj veličini 3D model klitorisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj model razbija predsraude o klitorisu kao kao tkivu veličine graška ili kao o 'malenom, osjetljivom, erektilnom dijelu ženskih genitalija'. Zahvaljujući 3D modelu klitorisa, nove generacije će odmah naučiti da je klitoris jedan kompleksni spolni organ. Dug je oko 10 centimetara i račva se tako da obuhvaća cijelu vaginu. 

Nakon stotina godina negiranja ženske seksualnosti i forsirajući samo penetraciju kao seksualnu radnju, sada se konačno i znanstvenim dokazima može potvrditi kako je klitoris ženski ekvivalent penisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj model ne da će djecu naučiti nešto više o seksualnosti, a djevojke upoznati s vlastitom anatomijom, pomoći će i muškarcima koji se često zbune kada je u pitanju klitoris. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo