Volja pobjeđuje / Sve se može kad se hoće: nekoć je živjela u domu za nezbrinutu djecu i bila neshvaćena, danas uspješno studira

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Antonija se čitav život bori sa strahovitim teškoćama. Život u domu za nezbrinutu djecu uspješno je nadvladala i danas studira, zahvaljujući i stipendiji akcije Korak u život

27.2.2017.
11:15
Sanjin Strukić/PIXSELL
VOYO logo

"U prvoj sobi bilo nas je šestero. U domu je bilo svakakve djece, bilo je svega, tučnjave, svađa. Svakodnevno bih se morala nekome postaviti da mene, ili moje stvari, ostavi na miru. Ali nisam ništa od toga smatrala tragedijom. Ratoborna kakva jesam, nisam dala na sebe", priča Antonija za 100posto.hr.

Njezina priča je priča neodustajanja i neizmjerne želje za izlaskom iz teške situacije. No, put do toga vodio je preko teškoća koje mogu slomiti mladog čovjeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došao je sedmi razred i krizma. Svi prijatelji pričali su samo o tome koliko će im doći puno ljudi, gdje će ići na ručak, što su sve dobili. Ja nisam znala ni koga bi za kumu uzela, nisam zapravo imala koga. Tada sam odlučila da neću ići na krizmu. Svima sam pričala da me to ne zanima."

Počesto neshvaćena, Antonija je u osnovnoj školi imala problema s ocjenama. Sve do trenutka kada se zainatila. Bilo je to kada je shvatila da mora poboljšati ocjene kako bi upisala srednju školu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preseljenja su bila sastavni dio njezinog djetinjstva. No sve je prebrodila i odlučno se uhvatila u koštac sa željom da studira. "Upisala sam fakultet međunarodno poslovanje. Dobro mi ide, jako volim ekonomiju", ističe. 

Danas živi u studentskom domu. Pomaže joj stipendija akcije Korak u život. Prioritet joj je završavanje fakulteta, a zatim zasnivanje obitelji. I sada nailazi na neshvaćanje, ali snažnija za ono što je prošla u životu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo