nitko neće ostati gladan / U tijeku jubilarna 40. manifestacija 'Kaj su jeli naši stari': RTL-ova ekipa bila je u Vrbovcu, evo što su zabilježili

Lani se nije održala održala zbog pandemije koronavirusa, no ove godine, stvari se polako vraćaju u normalu

28.8.2021.
19:09
VOYO logo

Iz Vrbovca se ovih dana nitko neće vratiti gladan - u tijeku je jubilarna 40. turističko- kulinarska manifestacija "Kaj su jeli naši stari". Danas se ondje najviše tražila vrbovečka pera.

Nakon prošlogodišnje pauze posjetitelji ponovno mogu uživati u jelima naših baka, uz to i u bogatom zabavnom programu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već od ranog jutra posjetitelji manifestacije zaputili se se štandovima sa hranom na kojoj se pripremaju jela naših starih. Jedni su tražili ručak, a drugi slasni desert.

Ajme probaj ovo, odlično je!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najviše vole štrudle, gibanice i to starinske. I Pere! Evo imamo je ovdje, to je naš specijalitet vrbovečki - dolje je dizano tijesto, a sir, vrhnje i jaja su kao nadjev", kaže izlagačica Milica Drvenkar.

Vrbovečka pera mogla se naći na nekoliko štandova, a tko je nije ponio kući barem ju je pojeo u hodu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima slana, ima  slatka, ja bi preporučila slanu. Koji je ovo komad? Prvi, ali tek smo došli, dug je dan, vidjet ćemo što nas još čeka."

Istom brzinom kao pera, nestajali su i gulaši. Posebno oni koje su napravile žene iz Peskovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo smo uzeli gulaš, onako, nešto najlakše za želudac haha. Malo je žešći i odličan je. Prva liga. Hoćete li stati na samo jednoj porciji? Ma kakva jedina porcija, pa vidi se po meni da nebude."

Bit će tu i plesa i glazbe

Manifestaciju Kaj su jeli naši stari zna obići i 80 000 posjetitelja. Lani se nije održala održala zbog pandemije koronavirusa, no ove godine, stvari se polako vraćaju u normalu.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Evo tu smo nekoliko minuta, malo ćemo obići štandove, vidjeti što ima za popiti i pojesti, pa malo i uživati u dekoracijama."

Nakon jela i šetnje gradom, dosta je onih koji ožedne, a ovdje imaju priliku i popiti nešto kao naši stari. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudi zatraže čašicu vina, alli iznenađujuće, traže čisto vino, jedan deci, a mi smo tu tradicionalno kraj za gemište - pola vina, pola mineralna."

Na ovoj manifestaciji u poslijepodnevnim satima neće nedostajati ni zabave. Probe su pri kraju i sve je spremno za red plesa i glazbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A što je za RTL rekla direktorica Turističke zajednice grada Vrbovca Jasna Benedik rekla našem Matiji Mlinariću, pogledajte u videu:

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo