VODILA MREŽU ELITNE PROSTITUCIJE / Umrla Madame Claude: geslo joj je bilo učiniti porok lijepim, a jedan od njezinih klijenata bio je i JFK

Image
Foto: AP

U zamjenu za povjerljive informacije koje su njezine djevojke dobivale u postelji, Madame Claude je uživala najbolju zaštitu Odjela za poroke francuske policije i Službe za vanjsku dokumentaciju i za kontrašpijunažu u sastavu ministarstva obrane

23.12.2015.
7:17
AP
VOYO logo

NICE - "Madame Claude", pravim imenom Fernande Grudet, koja je u 1960-im i 70-im u Francuskoj vodila mrežu elitne prostitucije, umrla je u subotu u 92. godini, vidljivo je iz smrtnog lista koji je AFP dobio na uvid.

Ta svodnica aristokratskog držanja dvadesetak godina je vladala mrežom od petstotinjak žena i nekolicinom muškaraca koji su se prodavali za 1500 do 2300 eura za noć ostavljajući joj proviziju od 30 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezino životno geslo bilo je "učiniti porok lijepim" zahvaljujući djevojkama koje su izgledale profinjeno i klijentima iz najviših društvenih slojeva - političarima i državnicima, poput iranskog šaha i Johna F. Kennedyja, filmskih zvijezda i poslovnih ljudi kao što je bio vlasnik Fiata Giovanni Agnelli.

U zamjenu za povjerljive informacije koje su njezine djevojke dobivale u postelji, Madame Claude je uživala najbolju zaštitu Odjela za poroke francuske policije i Službe za vanjsku dokumentaciju i za kontrašpijunažu u sastavu ministarstva obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S njom u grob odlaze ljubavne i državne tajne. Bila je legenda", rekao je bivši ravnatelj pariške pravosudne policije Claude Cances.

U svojoj knjizi "La Brigade mondaine" (Odjel za poroke) iz 2014., Cances podsjeća da su u životu Fernande Grudet postojala "dva razdoblja" - "Jedno u 1960-im kada su ona i njezina mreža prelijepih žena koje su pružale usluge najmoćnijim muškarcima svijeta, bile zaštićene i drugo, nešto kasnije, kada je poput Al Caponea 'pala' zbog porezne utaje a onda i završila u mreži Martine Moneil", ravnateljice Odjela za poroke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smrt Madame Claude, po čijem je životu snimljen istoimen film u režiji Justa Jaeckina poznatijeg po režiji filma Emmanuelle, događa se dok francuski parlament raspravlja o nacrtu zakona kojim se treba ojačati borba s prostitucijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo