'imali smo sreće' / Uragan Irma: Hemingwayev muzej ostao netaknut, sve mačke su na broju

Image
Foto: AP

Sve 54 mačke koje žive na imanju, potomci polidaktilnog mačora Snješka kojeg je slavni pisac udomio 1930., na broju su, rekao je Gonzales

12.9.2017.
10:14
AP
VOYO logo

Uragan Irma opustošio je Floridu, ali je kuća Ernesta Hemingwaya u Key Westu prošla neokrznuta, a i potomci njegovih voljenih polidaktilnih mačaka svi su na broju. 

I dok je Key West i dalje bez struje i vode, Hemingwayeva kuća, koja je ujedno i muzej i smještena je na jednom uzvišenju, nije oštećena, rekao je kustos Dave Gonzales

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro smo se pripremili i imali smo sreće", kazao je. 

Sve 54 mačke koje žive na imanju, potomci polidaktilnog mačora Snješka kojeg je slavni pisac udomio 1930., na broju su, rekao je Gonzales. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polidaktilne mačke su one s viškom prstiju na prednjim i stražnjim šapama. Muzej pazi da se održi krvna linija prvih Hemingwayevih mačaka. 

Hemingwayeva kuća i pripadajuće imanje na popisu su američkih nacionalnih spomenika i za održavanje brine 11 ljudi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hemingway je kuću, izgrađenu 1851. u španjolskom kolonijalnom stilu, kupio 1928. i renovirao je. Među ostalim, imao je prvi bazen u gradu.  

Dva svoja romana, "Imati i nemati" i "Snjegovi Kilimandžara", napisao je u toj kući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osoblje muzeja nije niti razmatralo mogućnost evakuacije jer bi to značilo napuštanje mačaka. "A one ionako misle da su se pobrinule za nas", rekao je Gonzales. 

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo