'ČUPAVICA IZ PUSTINJE'

Uskoro na velikom ekranu: 'Jedan čovjek i jedan pas u priči o žrtvovanju za prijatelja'

'Maleni pas velikog srca' trčat će u subotu humanitarnu utrku za napuštene pse iz skloništa Dumovec

Ružica Đukić/ 18.10.2019. u 17:15

Pas lutalica je kroz pustinju Gobi pretrčao čak 128 kilometara slijedeći maratonca Diona Leonarda. Maratonac je malenu ženku bez vlasnika htio odvesti kući u Škotsku, ali to za Gobi - koja je dobila ime po pustinji - nije bio kraj problema.

Koliko je njihova priča nevjerojatna, pokazuje činjenica da je 20th Century Fox otkupio prava na knjigu koju je nakon svih avantura napisao njezin vlasnik, i uskoro se o ovom svjetski poznatom psu, snima film.

Dion Leonard je maratonac koji je trčao želeći zaboraviti svoju majku koja mu je, kao dječaku govorila da ne vrijedi, zaključavala ga u podrum… A onda se sve promijenilo kad je upoznao Gobi. Nije više "bježao" od svoje prošlosti nego je trčao ususret ljepšoj budućnosti. Gobi je odabrala i željela - baš njega. Trčala je s njim gotovo 130 kilometara po vrelom pijesku sve dok nisu stigli do rijeke.

''Morao sam odlučiti - hoću li nastaviti i pokušati pobijediti u utrci ili ću se vratiti i pomoći joj. Vratio sam se i podignuo je'', prisjeća se Leonard, vlasnik i pisac knjige 'U potrazi za Gobi'. ''Nisam pobijedio u utrci, ali sam dobio Gobi, što je važnije. Bio je to početak našeg prijateljstva i povezanosti'', rekao je Leonard.

Obećao joj je tada: vodit ću te kući. Ostala je na čuvanju u Kini dok je Leonard sređivao papire za njezin dolazak u Britaniju. No, izgubila se u gradu u kojem živi tri milijuna ljudi.

''Organizirao sam tim tragača i volontera, lijepili smo plakate po cijelom gradu da bi ljudi znali kako izgleda, ponudili smo novac za nagradu'', kazao je Leonard, a sav trud urodio je plodom: ''Bio je to najbolji trenutak u mom životu kad sam shvatio da je živa''.

Zajedničke avanture Leonard je opisao u knjizi ''U potrazi za Gobi''. Prevedena je na 19 jezika. U svih 65 zemalja je bestseller. Malena Gobi sada je došla i u Hrvatsku "ispričati" svoju nevjerojatnu priču koja podsjeća na one s kinoekrana, što će uskoro i postati: ''Jako smo uzbuđeni što možemo najaviti da imamo dogovor s 20th Century Foxom koji će snimiti film po Gobinoj priči.", izjavio je Leonard.

Upravo se čita

Image
tri vrste u hrvatskoj

Od ugriza zmije u Hrvatskoj umrle su tri osobe, među njima i beba. Ako vidite otrovnicu, ovo morate znati

Oni koji žele upoznati svjetski poznatu maratonku Gobi pozvani su ove subote u Maksimir gdje će ova čupavica iz pustinje trčati humanitarnu utrku za napuštene pse iz skloništa Dumovec. I dijeliti dalje svoju životnu priču koja pokazuje da su čuda moguća.

Ružica Đukić/ 18.10.2019. u 17:15

Više s weba

Pročitajte još

Image
detalji odmora

Kylie Minogue odmara u Istri: S prijateljima boravi u luksuznoj vili od 700 četvornih metara

Više s weba