TEMPERATURE DO +39 / Žega na Mediteranu, vrućine se vraćaju i u Hrvatsku

Toplotni udar i dalje stvara velike probleme u Europi, osobito u Španjolskoj i susjednoj Italiji. Visoke temperature se nakon kratkog rashlađenja vraćaju i u Hrvatsku - od petka će posvuda biti od 34 do čak 39 stupnjeva.

27.6.2012.
19:04
VOYO logo

Toplotni val pokosio je Mediteran, a vrućine neće popustiti sve do petka. Italija je pod 34 stupnja, a u Rimu je proglašen treći stupanj upozorenja, koji ukazuje na opasnost za sve, a ne samo starije, bolesne i djecu.

U Španjolskoj 40 stupnjeva, nesnosne vrućine ne popuštaju ni noću. U 23 sata tako je zabilježeno čak 38 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unutrašnjost Lijepe Naše početkom tjedna je osvježila kiša, a prethodna dva dana mnogima su predstavljala pravi užitak zbog kratkog odmora od dugotrajnih vrućina. No, njima ponovno poručujemo - vrućine se vraćaju!

Od sutra će, uz obilje sunca i slab vjetar, ponovno u cijeloj zemlji biti vrlo toplo, mjestimice i vruće. U sjevernim i sjeverozapadnim predjelima danju će se mjeriti do 31°C, u Slavoniji  do 32°C, a samo će u gorju dnevni maksimalci biti nešto niži, oko 27°C. Svakim sljedećim danom biti će stupanj-dva toplije, pa će u petak gotovo cijela unutrašnjost imati temperature više od 30°C, a za vikend će živa u termometru u pojedinim gradovima dosezati i do 37°C, javlja meteo-info.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duž obale Jadrana zadržat će se sunčano, vedro i suho vrijeme, i dalje uz vrlo visoke temperature zraka. Dojam pravog ljetnog vremena neće kvariti ni vjetar, koji će uglavnom biti slab. Jutra će biti ugodna, uz temperature između 20 i 25°C, dok će se danju posvuda mjeriti između 30 i 35°C.

A zaleđe Dalmacije moglo bi osjetiti usijanje od gotovo 40 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temperature mora zbog bure su pale za stupanj-dva, no uz obilje sunca i slab vjetar, u sljedećih nekoliko dana ponovno će rasti.

Aktualnu vremensku prognozu možete pratiti i ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo