najmanje pet godina iskustva / Želite postati istražitelj? Na Policijskoj akademiji počelo osposobljavanje

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Novi Zakon o kaznenom postupku propisuje da dokazne radnje provodi odvjetnik koji, ukoliko su stvorene zakonske pretpostavke, može naložiti njihovu provedbu policiji, odnosno istražitelju

9.4.2015.
15:52
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Na Policijskoj akademiji u srijedu je počeo prvi od četiri ciklusa seminara za stručno osposobljavanje istražitelja, seminari će se održavati do kraja svibnja s po dva modula, a u njihovoj provedbi Policijska akademija surađuje s Državnim odvjetništvom, doznaje se u MUP-u.

Novi Zakon o kaznenom postupku propisuje da dokazne radnje provodi odvjetnik koji, ukoliko su stvorene zakonske pretpostavke, može naložiti njihovu provedbu policiji, odnosno istražitelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U MUP-u podsjećaju da je Zakonom o policijskim poslovima propisano da dokazne radnje za kaznena djela koja se progone po službenoj dužnosti, osim policije, provodi i istražitelj kojeg imenuje glavni ravnatelj policije uz prethodno pribavljeno mišljenje glavnog državnog odvjetnika.

Stoga je prošle godine MUP imenovao 2685 istražitelja u sjedištu i svim policijskim upravama i 814 istražitelja za provođenje prvog ispitivanja osumnjičenika ili okrivljenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Seminar koji je počeo na Policijskoj akademiji prva je faza usavršavanja istražitelja, a u njoj će se provesti četiri seminara s po 26 polaznika - istražitelja, što znači da će tu fazu proći 104 polaznika.

Zakon istražitelje koji ispituju svjedoke ili osumnjičenike opisuje kao fakultetski obrazovane policajce s najmanje pet godina iskustva na "poslovima suzbijanja kriminaliteta", koji moraju imati posebna znanja i biti dodatno osposobljeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo